ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση Αβραμόπουλου για το χτύπημα στο Λονδίνο

Παρέμβαση Αβραμόπουλου για το χτύπημα στο Λονδίνο
EUROKINISSI-ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

«Οι δημοκρατικές μας αρχές και ελευθερίες, η ενότητα, ο σεβασμός στη διαφορετικότητα είναι πιο ισχυρές από την τρομοκρατία», επεσήμανε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος με αφορμή το τρομοκρατικό χτύπημα στο Λονδίνο.

«Η Ε.Ε. μπήκε στο στόχαστρο της τρομοκρατίας, δέχτηκε επιθέσεις και πολλοί αθώοι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Μόλις χτες τιμήσαμε τα θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων στις Βρυξέλλες, ένα χρόνο μετά από το διπλό χτύπημα και την ίδια ημέρα, είχαμε μια τρομοκρατική επίθεση στο κέντρο του Λονδίνου. Οι επιθέσεις αυτές κλόνισαν το αίσθημα της ασφάλειας των πολιτών», είπε στη συνεδρίαση της επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής, όπου είχε κληθεί να ενημερώσει για το προσφυγικό, την εσωτερική ασφάλεια και τη Λευκή Βίβλο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το μέλλον της Ευρώπης.

Για τον επίτροπο αρμόδιο για τη Μετανάστευση η Ε.Ε. παραμένει ένας ασφαλής τόπος για να ασκούν πολίτες και κάτοικοι, το δικαίωμα τους στη ζωή. «Οι Βρυξέλλες, το Παρίσι, η Νίκαια, το Βερολίνο, το Λονδίνο έγιναν σύμβολα της κοινωνίας, στην οποία θέλουμε να συνεχίσουμε να ζούμε. Σύμβολα αντίστασης στην τυφλή βία. Σύμβολα ενότητας και αλληλεγγύης των πολιτών», υπογράμμισε.

«Η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στην «πρώτη ταχυτητα» της Ε.Ε ακόμη και αν χρειαστούν θυσίες», επεσήμανε επίσης στην ομιλία του. «Αν για οποιοδήποτε λόγο το σενάριο που θα επικρατήσει θα είναι μια κοινή κατεύθυνση αλλά διαφορετικές ταχύτητες, για την Ελλάδα θεωρώ είναι μονόδρομος η θέση της στην πρώτη ταχύτητα, όσο και εάν αυτό συνεπάγεται μεγάλες προσπάθειες και ενδεχομένως θυσίες», υπογράμμισε αναφερόμενος στα σενάρια που υπάρχουν για το μέλλον της Ευρώπης. Όπως είπε ο κ. Αβραμόπουλος υφίσταται «σενάριο φορέας της ιδέας «αυτοί που θέλουν περισσότερα κάνουν περισσότερα», τα κράτη μέλη που το επιθυμούν θα αναπτύξουν μεγαλύτερη δράση σε συγκεκριμένους τομείς, όπως η άμυνα, η εσωτερική ασφάλεια ή τα κοινωνικά θέματα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ