ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπακογιάννη κατά Τσίπρα για την υπόθεση Πανούση

Μπακογιάννη κατά Τσίπρα για την υπόθεση Πανούση
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Αντιφατικότητα στις κινήσεις της κυβέρνησης μετά τις αποκαλύψεις Πανούση διαπιστώνει η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία με ερώτησή της στον πρωθυπουργό ζητά απαντήσεις για τη στάση των δύο υπουργών, Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη. «Ο υπουργός Δικαιοσύνης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και ο Γενικός Γραμματέας της Κυβέρνησης, καταθέτουν μήνυση κατ’ αγνώστων, με άλλα λόγια, εναντίον της κυβέρνησης του κ. Τσίπρα, στην οποία συμμετέχουν», αναφέρει.

Η Ντόρα Μπακογιάννη καλεί τον πρωθυπουργό να απαντήσει εάν είχε ενημερωθεί από τον υπουργό Δικαιοσύνης για τις δημοσιευμένες πλέον συνομιλίες μεταξύ στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και τρομοκρατών για νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης. «Αν ο κ. Παρασκευόπουλος είχε αυτονομηθεί από την κυβέρνηση, για ποιο λόγο παραμένει στη θέση του;», είναι ένα από τα ερωτήματα που θέτει, καλώντας ακόμη, τον Αλέξη Τσίπρα να απαντήσει εάν καταδικάζει δηλώσεις καταδικασμένων που καλούν σε ένοπλη βία (π.χ. μανιφέστο Ν. Ρωμανού για «Μαύρο Δεκέμβρη»);

«Πως είναι δυνατόν ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη στις 13/10/2015 να δηλώνει ότι 'η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ κάνει εξαιρετική δουλειά κι όπου διαπιστώσει κάποιο πρόβλημα επεμβαίνει άμεσα' και ένα μήνα αργότερα να αποπέμπεται ο επικεφαλής της;», διερωτάται και ζητά απάντηση για το εάν η συγκεκριμένη
αποπομπή αποτελεί μέρος της δημοσιοποιημένης συναλλαγής στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με ποινικούς και καταδικασμένους για τρομοκρατία.

«Ο κ. πρωθυπουργός οφείλει να αντιληφθεί την κρισιμότητα των στιγμών, ιδιαίτερα όταν διαμορφώνεται κλίμα καχυποψίας και διαπιστώνεται διάλυση των αρμόδιων υπηρεσιών», υποστηρίζει η βουλευτής της ΝΔ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ