Ο.Γεροβασίλη: Ζητούν εκλογές όσοι «έχουν πάθει σύνδρομο στέρησης εξουσίας» στη ΝΔ
Η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη σε συνέντευξή της απέρριψε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, παρέθεσε τους στόχους της κυβέρνησης και επιτέθηκε στη Νέα Δημοκρατία.
«Η κυβέρνηση, με συμπαγή κοινοβουλευτική πλειοψηφία, παραμένει αταλάντευτα προσηλωμένη στους εθνικούς στόχους», ανέφερε η υπουργός και εξήγησε αναλυτικά σε τι στοχεύει η κυβέρνηση.
«...η ολοκλήρωση της αξιολόγησης, η σταθεροποίηση της οικονομίας, η ανάπτυξη και η έξοδος από την επιτροπεία. Οι στόχοι αυτοί είναι εντολή του ελληνικού λαού και δεν εξυπηρετούνται με πρόωρες εκλογές», είπε μιλώντας στην «Εφημερίδα των Συντακτών».
Αναφορικά με τις αναφορές βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας για πρόωρες εκλογές, η κ. Γεροβασίλη υπογράμμισε πως τις ζητούν «όσοι στη ΝΔ έχουν πάθει σύνδρομο στέρησης εξουσίας».
Σε άλλο σημείο της συνέντευξής της, η κ. Γεροβασίλη σημείωσε ότι είναι σειρά της Ευρώπης να αποφασίσει αν έχει την πολιτική βούληση για να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση με μια βιώσιμη συμφωνία, στέλνοντας ταυτόχρονα μήνυμα ότι οι ευρύτερες συναινέσεις ζητούνται «στο όνομα του ελληνικού λαού, όχι στο όνομα των δανειστών».
Οι διαφορές στη διαπραγμάτευση, τόνισε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, δεν είναι τεχνικού αλλά πολιτικού χαρακτήρα. «Οι εμμονές του ΔΝΤ», ανέφερε, «δεν είναι συμβατές με τους στόχους της προώθησης μιας βιώσιμης και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξης. Απεναντίας, η διφορούμενη θέση του Ταμείου λειτουργεί αποσταθεροποιητικά, όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για ολόκληρη την Ευρώπη».
Αναφορικά με τις εργασιακές σχέσεις στο Δημόσιο, η κ. Γεροβασίλη, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι «ο μεγάλος μας στόχος είναι η επαναφορά της κανονικότητας στις εργασιακές σχέσεις, ώστε να μπορέσει ο κόσμος της εργασίας -στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα-να αποκτήσει προβάδισμα, όταν σταθεροποιηθεί η οικονομία και μπούμε οριστικά στο στάδιο της βιώσιμης ανάπτυξης».
Δασμοί 3 ευρώ σε παραγγελίες έως 150 ευρώ από 1/7 στα μικροδέματα - Τι αλλάζει στις online αγορές
03:00
Posokanei: Πόσα προϊόντα των σούπερ μάρκετ περιλαμβάνει η εφαρμογή
02:00
Τι πρέπει να περιλαμβάνει το νέο κιτ πρώτων βοηθειών αυτοκινήτου
01:00
Έκτακτη οικονομική ενίσχυση 150 ευρώ ανά παιδί: Πότε θα καταβληθεί στους δικαιούχους
00:30