ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Βόμβα» από Χριστοδουλοπούλου: Να μην κλείσει η συμφωνία με αυτά τα μέτρα

«Βόμβα» από Χριστοδουλοπούλου: Να μην κλείσει η συμφωνία με αυτά τα μέτρα
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Δήλωση «βόμβα» έκανε η αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Τασία Χριστοδουλοπούλου αναφορικά με την συμφωνία.

Σε ραδιοφωνική της συνέντευξη η βουλευτής ούτε λίγο ούτε πολύ ζήτησε να μην κλείσει η συμφωνία με τα μέτρα που ζητούν οι δανειστές από την Ελλάδα.

«Μια συμφωνία που θα φέρει τόσα δεινά σε συγκεκριμένες κοινωνικές κατηγορίες, δεν πρέπει να την κλείσει αυτή η κυβέρνηση. Αυτό το έχω πει και το έχουν πει όλοι. Αυτό, όμως, προϋποθέτει ότι θα δούμε τη συμφωνία ως ένα σύνολο», είπε χαρακτηριστικά η αντιπρόεδρος της Βουλής μιλώντας στον Real Fm.

«Πολιτικά αυτή την στιγμή ως Αριστερά κοιτάμε τα κοινωνικά υποκείμενα που θα πληγούν από κάποια μέτρα. Αυτό εμένα με ανησυχεί περισσότερο από τη συμφωνία. Συζητάμε όλα αυτά τα ακραία. Ποιος αγωνίζεται αυτή τη στιγμή;», διερωτήθηκε.

Η βουλευτής συνέχισε τις δηλώσεις της τονίζοντας πως η υπογραφή του «αδιέξοδου» δεν είναι λύση για να ξεφύγει η χώρα απ’ αυτό.

«Στο αδιέξοδο δεν είναι η απάντηση να υπογράψουμε το αδιέξοδο», είπε συγκεκριμένα και διευκρίνισε πως «η απάντηση είναι να αναζητήσουμε υπερβάσεις, θα τις βρούμε ως κοινωνία. Όχι, όμως, να πετροβολάμε προς την ίδια κατεύθυνση».

Μάλιστα ερωτηθείσα αν η υπέρβαση που ζητά μπορεί να επιτευχθεί μέσω εκλογών ή δημοψηφίσματος η ίδια τόνισε πως δεν μπορεί να «αποκλείσει» το ενδεχόμενο, ούτε όμως το «προτείνει» γιατί «αυτή τη στιγμή είναι εκτός της ημερήσιας διάταξης».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ