ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αισιοδοξία για συμφωνία στις 7 Απριλίου - «Οι Ευρωπαίοι είναι control freaks»

Αισιοδοξία για συμφωνία στις 7 Απριλίου - «Οι Ευρωπαίοι είναι control freaks»
EUROKINISSI/ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ

Αισιοδοξία ότι θα επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ της κυβέρνησης και των δανειστών, σε τεχνικό επίπεδο, έως τις 7 Απριλίου, εκφράζει κυβερνητική πηγή.

Όπως δήλωσε ο ίδιος παράγοντας «με το ευρωπαϊκό πρόγραμμα (MOU) θα «κουμπώσει» χρονικά το πρόγραμμα που θα συμφωνηθεί με το ΔΝΤ (MEFP)». Μάλιστα ανέφερε επίσης ότι «το MEFP είναι πιο εύκολο, δεν έχει τόσα πολλά θέματα».

«Το ΔΝΤ δεν είναι "control freaks" όπως οι Ευρωπαίοι που βάζουν τόσα πολλά θέματα» είπε χαρακτηριστικά σύμφωνα με το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο.

Ο συγκεκριμένος αξιωματούχος δήλωσε παράλληλα αισιόδοξος ότι θα υπάρξει συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο (staff level agreement) έως την Παρασκευή 7 Απριλίου και το άτυπο Eurogroup στη Μάλτα, προσθέτοντας ότι δεν είναι κρίσιμο το Euro Working Group της 30ης Μαρτίου.

Ερωτηθείς σχετικά, ανέφερε ότι στα εργασιακά απομένει ανοικτό ένα πολύ μικρό θέμα, ενώ δεν θέλησε να απαντήσει για το ύψος στο οποίο θα διαμορφωθεί το αφορολόγητο.

Σημειώνεται ότι για να υπάρξει staff level agreement πρέπει να έρθουν εκ νέου στην Αθήνα οι επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ