ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ξεκινά την Πέμπτη το 20ο Συνέδριο του ΚΚΕ (vid)

Ξεκινά την Πέμπτη το 20ο Συνέδριο του ΚΚΕ (vid)

Στον Περισσό θα χτυπάει από την Πέμπτη η καρδιά του ΚΚΕ  καθώς ξεκινάει το 20ο Συνεδρίο του κόμματος με κεντρικό σύνθημα «Ισχυροποιούμε το ΚΚΕ. Για δυνατό εργατικό κίνημα και κοινωνική συμμαχία. Για την εξουσία, το σοσιαλισμό».

Οι εργασίες θα ξεκινήσουν το πρωί της Πέμπτης, στις 10 π.μ. με την παρουσίαση της Εισήγησης της ΚΕ από τον Γενικό Γραμματέα, Δημήτρη Κουτσούμπα.

Το συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος χαιρετίζουν με μηνύματα από κομμουνιστικά και εργατικά κόμματα απ' όλο τον κόσμο, επιβεβαιώνοντας ότι η διοργάνωση αποτελεί σημαντικό σταθμό για το διεθνές κομμουνιστικό κίνημα.

Η έδρα της ΚΕ προετοιμάζεται για να υποδεχτεί τους οπαδούς του ΚΚΕ: Οι εξωτερικοί τοίχοι ντύθηκαν με γιγαντοπανό με τα συνθήματα του Συνεδρίου και το λογότυπο για τα 100 χρόνια από την ίδρυση του Κόμματος. Σημαίες και αφίσες σε κεντρικά σημεία και ένα τεράστιο γκράφιτι στη μάντρα των γραμμών του ΗΣΑΠ προϊδεάζουν για τη διαδικασία.

Σημειώνεται ότι το συνέδριο έχουν πλαισιώσει διάφορες εκδηλώσεις και συσκέψεις με θέμα τις θέσεις της ΚΕ για το Συνέδριο. Μεταξύ άλλων εκδηλώσεων, την Πέμπτη 23 Μάρτη, στην Καισαριανή μίλησε η Αλέκα Παπαρήγα, μέλος της ΚΕ, ενώ στα Χανιά την Παρασκευή 24 Μαρτίου απηύθυνε ομιλία ο Σάββας Βασιλειάδης, Γραμματέας της ΕΠ Κρήτης. Αντίστοιχες εκδηλώσεις με ομιλητές στελέχη του Κόμματος έγιναν στη Σάμο, την Ικαρία, σε ΑΕΙ και ΤΕΙ της Πάτρας, στην Κύμη κ.α.

Ακολουθεί το τηλεοπτικό σποτ του συνεδρίου:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ