ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καταργείται η διαγωγή στα σχολεία

Καταργείται η διαγωγή στα σχολεία

Στην κατάργηση του χαρακτηρισμού της διαγωγής στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση προχωράει η κυβέρνηση.

«Πρόκειται για μια αναχρονιστική διάταξη που χρησιμοποιήθηκε ενάντια στους αριστερούς αι δημιουργικούς πολίτες αυτής της χώρας», ανέφερε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση της Εύης Χριστοφιλοπούλου από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη. Το θέμα είχαν θίξει προ ημερών με ερώτηση που είχαν καταθέσει στη Βουλή 28 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον Μάκη Μπαλαούρα, υποστηρίζοντας ότι το μέτρο αυτό στο παρελθόν χρησιμοποιήθηκε για την περιθωριοποίηση μαθητών, πολλές φορές λόγω των ιδεών τους, την πολιτική δράση τους, τη θρησκεία ή το χρώμα τους.

Ο υπουργός Παιδείας ανέφερε ακόμη, ότι εντός των ημερών θα ανακοινώσει μέτρα για το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο της Ξάνθης, καθώς παρατηρούνται καταστάσεις που έχουν ξεφύγει από τον έλεγχο της νομιμότητας.

Η Εύη Χριστοφιλοπούλου αναπτύσσοντας την επίκαιρη ερώτηση της αναφέρθηκε στην μείωση του αριθμού των εισακτέων στα ΑΕΙ, που επηρεάζει κυρίως τις σχολές υψηλής ζήτησης, θυμίζοντας ότι ο Κώστας Γαβρόγλου στη συνέντευξή του στο CNN Greece

είχε εκφράσει άλλη θέση. «Είχατε πει πως δεν θα μειωθούν οι εισακτέοι και τώρα τους μειώνετε», υπογράμμισε η βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Απαντώντας ο υπουργός Παιδείας ισχυρίστηκε πως επιχειρείται ορθολογικοποίηση του συστήματος και πως γίνεται μερική συμμόρφωση στο αίτημα των Πανεπιστημίων. «Εμείς μειώνουμε τον αριθμό των εισακτέων κατά 1000 άτομα, ενώ εσείς είχατε μειώσει κατά 10.000», επεσήμανε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ