ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καυγάς Λοβέρδου με Γεροβασίλη για τους συμβασιούχους

Καυγάς Λοβέρδου με Γεροβασίλη για τους συμβασιούχους
EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Σε «χαρτογράφηση» των συμβασιούχων σε όλα τα υπουργεία προχωρά η κυβέρνηση με στόχο δοθεί μια οριστική λύση για εκείνους που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Η αρμόδια υπουργός Όλγα Γεροβασίλη απαντώντας στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση του Ανδρέα Λοβέρδου έκανε λόγο για ένα χρόνιο πρόβλημα και πρόσθεσε πως βούληση της κυβέρνησης είναι να δοθεί μόνιμη και οριστική λύση με σεβασμό στο Σύνταγμα και το ενωσιακό δίκαιο.

Ιδιαίτερα επικριτικός απέναντι στην κυβέρνηση υπήρξε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης: «είστε ήδη αμαρτωλοί», είπε και αναφέρθηκε σε υπουργική τροπολογία με την οποία η κυβέρνηση σταμάτησε τις συνεργασίες με εταιρίες καθαρισμού και προχώρησε σε απευθείας ατομικές συμβάσεις έργου με καθαρίστριες. Για το θέμα αυτό, πρόσθεσε, η Επιτροπή Αναστολών του ΣτΕ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για το ενδεχόμενο παραβίασης δύο ευρωπαϊκών οδηγιών.

«Τι θα κάνετε αν σας πει το Δικαστήριο ότι αυτά που κάνετε είναι παράνομα; Σας λέει Επιτροπή Αναστολών του ΣτΕ ότι αυτές είναι κεκαλυμμένες συμβάσεις εργασίας... Τι θα κάνετε τότε; Θα βρίζετε τους δικαστές; Ποιο σχέδιο έχετε;», αναρωτήθηκε. Προχωρώντας άλλο ένα βήμα, είπε πως η κυβέρνηση με άλλο νόμο γενικεύει αυτή την πρακτική σε όλο το δημόσιο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ