ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ζουράρις: Διαφωνώ με όλα τα μέτρα, θα δω τι θα ψηφίσω…

Ζουράρις: Διαφωνώ με όλα τα μέτρα, θα δω τι θα ψηφίσω…
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην ψηφίσει τα μέτρα της συμφωνίας άφησε ο υφυπουργός Παιδείας Κώστας Ζουράρις.

«Θα δω τι θα ψηφίσω... Διαφωνώ με όλα τα μέτρα, διότι η χώρα είναι υπό κατοχήν και αποικία χρέους, με αντίμετρα θα γλιτώσουμε την υποταγή», είπε ο κ. Ζουράρις στον ΑΝΤ1 και πρόσθεσε πως «οι θέσεις της κυβέρνησης είναι αριστερές, η εφαρμογή δεν είναι».

«Ασκώ το αυτεξούσιο και το αυτεπίτακτον θα δω τι θα ψηφίσω, μπορεί και να φύγω από την κυβέρνηση....» σημείωσε ο κ. Ζουράρις, εξηγώντας πως «είμαι υπουργός γιατί έκρινα ότι, σε αυτή τη δύσκολη φάση πρέπει να κυβερνήσει η αριστερά. Όταν κρίνω ότι δεν πρέπει να την στηρίζω, θα φύγω».

Κληθείς να σχολιάσει την κριτική που ασκεί στην κυβέρνηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης καθώς και το αίτημά του για παραίτησή της ο υφυπουργός Παιδείας είπε χαμογελώντας ότι «ενδεχομένως η κυβέρνηση να είναι για πέταμα».

Αναφερόμενος στην ενημέρωση που είχε η Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και την Έφη Αχτσιόγλου σχετικά με την πορεία της διαπραγμάτευσης, ο κ. Ζουράρις, αφού ξεκαθάρισε πως ο ίδιος δεν ήταν παρών, επεσήμανε πως άκουσε ότι το αφορολόγητο θα είναι κλιμακωτό και ότι η μεγαλύτερη επιβάρυνση για τους συνταξιούχους που θα υποστούν μείωση θα είναι τα 50 ευρώ.

Αποκάλυψε μάλιστα ότι η υπουργός Εργασίας είπε ότι η συμφωνία πάει για αρχές Μαΐου και σε έκτακτο Eurogroup θα συζητηθεί το χρέος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ