ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνέδριο ΚΚΕ: Ομόφωνα υπερψηφίστηκε η Πολιτική Απόφαση

Συνέδριο ΚΚΕ: Ομόφωνα υπερψηφίστηκε η Πολιτική Απόφαση
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Συνεχίζονται οι εργασίες του 20ου Συνεδρίου του ΚΚΕ και σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του κόμματος, σήμερα ολοκληρώθηκε, μετά από πλούσια συζήτηση, το Α΄ θέμα της Ημερήσιας Διάταξης του 20ου Συνεδρίου του ΚΚΕ, που αφορούσε τον Απολογισμό Δράσης της Κεντρικής Επιτροπής και της Κεντρικής Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου και τον Προγραμματισμό δράσης ως το 21ο Συνέδριο.

Μίλησαν 70 Σύνεδροι, ενώ υπήρχαν πολλές παρεμβάσεις - προτάσεις, γραπτές και προφορικές.

Στη συζήτηση εκφράστηκε η ουσιαστική συμφωνία με τις Θέσεις και την Εισήγηση της ΚΕ, «αναδείχθηκε η αποφασιστικότητα και η μαχητικότητα στην προσπάθεια ολόπλευρης ιδεολογικής- πολιτικής- οργανωτικής ισχυροποίησης του ΚΚΕ και μεταφέρθηκε η σημαντική πείρα από τη δράση του Κόμματος, τα προηγούμενα χρόνια, όπου η στρατηγική του ΚΚΕ αναμετρήθηκε με επιτυχία σε δύσκολες και σύνθετες συνθήκες, διεθνείς και εσωτερικές».

Επίσης, «υπήρξε πλούσιος προβληματισμός για το πώς το ΚΚΕ θα γίνει πιο ικανό στο καθήκον της ανασύνταξης του εργατικού κινήματος, της οικοδόμησης της κοινωνικής συμμαχίας, σε αντικαπιταλιστική - αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση, πώς θα γίνει πιο ικανό στην πάλη ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, τη συμβολή στο Διεθνές Κομμουνιστικό Κίνημα, την κομματική οικοδόμηση ιδιαίτερα σε χώρους δουλειάς και την στήριξη της ΚΝΕ».

Η Εισήγηση και το Κλείσιμο της ΚΕ του ΚΚΕ υπερψηφίστηκαν ομόφωνα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Επίσης, η Εισήγηση της Κεντρικής Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου υπερψηφίστηκε ομόφωνα.

Το 20ο Συνέδριο υπερψήφισε ομόφωνα την Πολιτική Απόφαση του Συνεδρίου, οι εργασίες του οποίου συνεχίζονται με βάση την Ημερήσια Διάταξη και το χρονοδιάγραμμα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ