ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ στο «χρόνια πολλά» του Κικίλια

Απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ στο «χρόνια πολλά» του Κικίλια
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Αιχμηρή είναι η απάντηση από το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ στον Βασίλη Κικίλια, ο οποίος νωρίτερα είχε ευχηθεί μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ «χρόνια πολλά» τον Αλέξη Τσίπρα και τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με αφορμή την Πρωταπριλιά, λέγοντας «έχουν πει τόσα ψέματα που ντράπηκαν οι λέξεις».

Σε σχόλιο του ο ΣΥΡΙΖΑ υπενθυμίζει στον εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ ότι το κόμμα του ήταν αυτό που έφερε στη Βουλή τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται χαρακτηριστικά:

«Ευχόμαστε από καρδιάς στον κ. Κικίλια να ζήσει πολλά χρόνια, ώστε να θυμάται με νοσταλγία αυτά που ο ελληνικός λαός προσπαθεί να ξεχάσει: PSI, εκτόξευση της ανεργίας από το 9,5% στο 27%, διάλυση της δημόσιας υγείας και παιδείας, ΚΕΕΛΠΝΟ, απολύσεις, διαθεσιμότητες, Siemens, κλπ.

Στην περίπτωση, δε, που η μνήμη του κ. Κικίλια έχει ασθενήσει, του υπενθυμίζουμε ότι το κόμμα του ήταν αυτό που έφερε στη Βουλή τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων, την οποία ψήφισε μαζί με το ΠΑΣΟΚ του κ. Βενιζέλου.

Χρόνια πολλά και περαστικά».

Σημειώνεται πως ο κ. Κικίλιας, αναφερόμενος στην αξιολόγηση υποστήριξε ότι «με αυτή την κυβέρνηση κανένας δεν μπορεί να είναι σίγουρος για τίποτα» διευκρινίζοντας, ωστόσο, «ότι εάν δεν κλείσει η αξιολόγηση η χώρα θα συρθεί σε τραγικό αδιέξοδο με ανυπολόγιστες συνέπειες». Ερωτηθείς για το εάν «οι ευθύνες για την καθυστέρηση είναι αποκλειστικά της κυβέρνησης», σχολιάζει ότι «η διαπραγμάτευση ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να διδάσκεται στα πανεπιστήμια», ξεκαθαρίζει, ωστόσο, ότι «έχουν ευθύνες και οι δανειστές για τις υπερβολικές τους αξιώσεις».

Κατά τα λοιπά, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, επανέλαβε, στη συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι η ΝΔ δεν πρόκειται να ψηφίσει κανένα μέτρο, «δεν είμαστε δεκανίκι κανενός» και διευκρίνισε ότι «δεν υπήρξε και δεν υπάρχει καμία παρέμβαση από κανέναν για να ψηφίσει η ΝΔ τα μέτρα ΣΥΡΙΖΑ». Στην ερώτηση αν, αναφορικά με τα εργασιακά, «συμφωνεί με τον πρωθυπουργό που διαμηνύει στις απαιτήσεις των δανειστών ότι δεν θα ψηφίσει εργασιακό μεσαίωνα», ο Βασίλης Κικίλιας απαντά ότι «για πρώτη φορά στην Ελλάδα οι θέσεις μερικής απασχόλησης είναι περισσότερες από τις θέσεις πλήρους απασχόλησης», προσθέτοντας πως «πρόκειται για "επίτευγμα" της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ