ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΕΗ: Εθνικό έγκλημα χαρακτηρίζει την πώλησή της ο Λαφαζάνης

ΔΕΗ: Εθνικό έγκλημα χαρακτηρίζει την πώλησή της ο Λαφαζάνης
EUROKINISSI/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Η συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης και θεσμών θα περιλάβει πολλά εγκλήματα, με το σημαντικότερο αυτό της πώλησης της ΔΕΗ, υποστηρίζει σε άρθρο του ο γραμματέας του Π.Σ της ΛΑΕ Παναγιώτης Λαφαζάνης, σημειώνοντας πως: «θα έλεγα μάλιστα ότι είναι το εθνικό έγκλημα των εγκλημάτων».

Συγκεκριμένα, κάνει λόγο για βρώμικη επίθεση σε βάρος των συμφερόντων μιας μεγάλης, της μεγαλύτερης, δημόσιας επιχείρησης της χώρας μας, αλλά και σε βάρος της Ελλάδας. Όπως αναφέρει στο Documento, αυτό που γίνεται αυτήν την ώρα είναι το τέλος της ΔΕΗ:

Θα έλεγα ότι πωλείται στην κυριολεξία η Ελλάδα (...) αυτό συμβαίνει με ευθύνη της κυβέρνησης και με την επιβολή της νεοαποικιοκρατικής Τερατόικας, η οποία στη ουσία κυβερνά τη χώρα.

Στο ίδιο άρθρο τονίζεται από τον γραμματέα της ΛΑΕ ότι «η πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ, σε ένα ύψος 40% είναι παραχώρηση εδαφικής κυριαρχίας, είναι εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας».

«Αυτό δεν έχει δικαίωμα να το κάνει καμία κυβέρνηση. Η κυβέρνηση δεν έχει καμία εξουσιοδότηση να προχωρήσει σε τέτοιου είδους εθνικά εγκλήματα. Δεν έχει καμιά δημοκρατική νομιμοποίηση να το κάνει. Η χώρα δυστυχώς κυβερνάται από το 2010 με ένα οιονεί πραξικόπημα», υποστηρίζει ο κ. Λαφαζάνης και εκτιμά ότι αν ο Αλέξης Τσίπρας υπογράψει τη δεύτερη αξιολόγηση, τότε η κυβέρνηση του θα πέσει κακήν κακώς.

Καταλήγοντας στο άρθρο του ο γραμματέας της ΛΑΕ, σημειώνει πως η συμφωνία είναι τερατώδης και ακόμα και αν υπογραφεί, δεν θα εφαρμοστεί. Θα μείνει στα χαρτιά.

«Οι ραγδαίες πολιτικές και κυρίως κοινωνικές και κινηματικές εξελίξεις θα βάλουν τη χώρα σε νέα τροχιά. Το πολιτικό σκηνικό των δημοσκοπήσεων δεν έχει σχέση με την κοινωνία. Είναι τεχνητή κατασκευή. Η κοινωνία βρίσκεται και ψάχνει αλλού», καταλήγει ο κ. Λαφαζάνης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ