ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ κατά Στουρνάρα

Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ κατά Στουρνάρα
Eurokinissi-ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ευθεία επίθεση στον Γιάννη Στουρνάρα για αδικαιολόγητες προαγωγές στελεχών και διευθυντών στην ΤτΕ εξαπολύσουν 46 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με ερώτηση που κατέθεσαν στη βουλή.

Επικαλούμενοι δημοσιεύματα, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τον Σωκράτη Βαρδάκη, αναφέρουν ότι έγιναν εκκαθαρίσεις και μετακινήσεις διευθυντών στην ΤτΕ, χωρίς μάλιστα να μπορούν αυτές να δικαιολογηθούν.

Ειδικότερα, γίνεται λόγος για προαγωγή συνδικαλιστή με αποδοχές βαθμού υποδιευθυντή, που δεν δικαιολογεί η υπηρεσία του (κλάδος ασφάλειας), δεν προβλέπεται από το καταστατικό της τράπεζας ούτε από τις συλλογικές συμβάσεις της ΟΤΟΕ, αλλά και προαγωγή εκπροσώπου εργαζομένων, αποσπασμένου εκτός τράπεζας στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό (υποδιευθυντής), χωρίς κανένα φύλλο αξιολόγησης, εκτός κάθε δεοντολογίας και προβλέψεων του εσωτερικού κανονισμού, τις συλλογικές συμβάσεις της ΟΤΟΕ, που προβλέπει διαφορετικές διαδικασίες και του καταστατικού της τράπεζας.

«Οι πρόσφατες αυτές "εκκαθαρίσεις" τοποθετήσεις, μεταθέσεις, ακόμα και οι διορισμοί διευθυντών προαναγγέλθηκαν από το συνδικαλιστικό όργανο πριν αποφασιστεί από τα αρμόδια όργανα και την Διοίκηση της Τράπεζας και πολύ πριν κυκλοφορήσουν οι προβλεπόμενες εγκύκλιοι», υποστηρίζουν και προσθέτουν πως σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να παρακάμπτεται ο εσωτερικός κανονισμός και το καταστατικό της ΤτΕ.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνουν ότι οποιαδήποτε μετακίνηση, προαγωγή διευθυντικών στελεχών πρέπει να πραγματοποιείται με όρους διαφάνειας και αξιοπρέπειας και καλούν τον υπουργό Οικονομικών να απαντήσει εάν προτίθεται να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο αδικαιολόγητων προαγωγών στελεχών και διευθυντών στην ΤτΕ.

Κύκλοι της Τράπεζας της Ελλάδος απαντώντας στην ερώτηση των κυβερνητικών βουλευτών στη Βουλή, ανέφεραν ότι οι προαγωγές προσωπικού της Τράπεζας είναι αποκλειστική αρμοδιότητα της ανεξάρτητης ΤτΕ βάσει της συνθήκης που διέπει την λειτουργία της και κανενός άλλου.

Σε κάθε περίπτωση, όπως συμπληρώνουν οι ίδιοι κύκλοι, αυτές έγιναν με αξιοκρατικότατο τρόπο που δεν επιδέχεται ουδεμία αμφισβήτηση.

Τέλος, συνεργάτης του διοικητή της ΤτΕ τόνισε ότι η Τράπεζα της Ελλάδας δεν είναι ΔΕΚΟ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ