ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι «δικαστές» του Γιάννου στη Βουλή

Οι «δικαστές» του Γιάννου στη Βουλή
EUROKINISSI//ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

Πριν το Πάσχα σηκώνει αυλαία η Προανακριτική Επιτροπή που θα διερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Γιάννου Παπαντωνίου σε μια σειρά εξοπλιστικών προγραμμάτων με τη δημοσιοποίηση -σήμερα- των ονομάτων των 21 βουλευτών που θα μετέχουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες ενώ ο αρχικός προγραμματισμός ήταν να ξεκινήσει τις εργασίες της η Επιτροπή αμέσως μετά τις γιορτές, βουλευτές που μετέχουν σε αυτή έλαβαν διαβεβαιώσεις ότι θα καταβληθεί προσπάθεια να γίνει η πρώτη συνεδρίαση μέχρι το τέλος αυτής της εβδομάδας. Αν αυτό δεν καταστεί εφικτό, η εναρκτήρια συζήτηση θα γίνει την Μεγάλη Δευτέρα.

Στην Προανακριτική Επιτροπή θα μετέχουν από τον ΣΥΡΙΖΑ οι κ.κ. Θοδωρής Δρίτσας, Χρήστος Καραγιαννίδης, Παναγιώτα Κοζομπόλη, Συμεών Μπαλλής, Γιώργος Ντζιμάνης, Νίκος Ξυδάκης, Γιώργος Παπαφιλίππου, Νίκος Παρασκευόπουλος, Κωνσταντίνος Παυλίδης και Γιώργος Τσόγκας.

Από τη ΝΔ θα μετέχουν 5 βουλευτές, οι κ.κ. Θανάσης Δαβάκης, Αναστάσιος Δημοσχάκης, Νίκος Παναγιωτόπουλος, Κώστας Τασούλας και Κώστας Τζαβάρας.

Από την Δημοκρατική Συμπαράταξη θα μετέχει ο Ανδρέας Λοβέρδος, από τη Χρυσή Αυγή ο Γιάννης Λαγός, από το ΚΚΕ ο Θανάσης Παφίλης, από τους ΑΝΕΛ ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος, από την Ένωση Κεντρώων ο Γιάννης Σαρίδης και από το Ποτάμι ο Σπύρος Δανέλλης.

Η επιτροπή θα πρέπει να υποβάλει το πόρισμα της μέχρι τις 28 Ιουνίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ