ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Γαλάζιοι» βουλευτές κατά κυβέρνησης για το νόμο Παρασκευόπουλου

«Γαλάζιοι» βουλευτές κατά κυβέρνησης για το νόμο Παρασκευόπουλου
EUROKINISSI-ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/Φωτογραφία αρχείου

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση γιατί επιμένει στην ισχύ του νόμου Παρασκευόπουλου παρά το γεγονός ότι 150 σκληροί αλλοδαποί κακοποιοί έχουν κάνει χρήση των διατάξεων του, εξαπολύουν 32 βουλευτές της ΝΔ με επικεφαλής τον Δημήτρη Σταμάτη.

Με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή προς τους υπουργούς Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη και Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή, οι «γαλάζιοι» βουλευτές αναφέρουν ότι πολλοί από τους κακοποιούς που αποφυλακίστηκαν, συνεχίζουν τη δράση τους με πρόσφατο παράδειγμα την απόπειρα ένοπλης ληστείας στο Παλαιό Φάληρο.

«Είναι άξιο απορίας το γεγονός ότι οι κακοποιοί αυτοί μετά την αποφυλάκιση τους δεν έχουν απελαθεί αμέσως και παραμένουν στη χώρα μας. Οι συνέπειες της παραμονής τους είναι αυταπόδεικτες, τόσο για την δημόσια τάξη όσο και για την επιβάρυνση του έργου της Ελληνικής Αστυνομίας», υποστηρίζουν και προσθέτουν ότι ο ισχυρισμός του Υπουργού Δικαιοσύνης ότι «θα παραταθεί η ισχύς του νόμου Παρασκευόπουλου, γιατί παράγει αποτελέσματα» και ότι «η κυβέρνηση παίρνει όλα τα μέτρα για τη θεσμική θωράκιση», μόνο θυμηδία προκαλεί.

Με την ερώτηση τους ζητούν απαντήσεις στα ακόλουθα ερωτήματα:

1.Πόσοι αλλοδαποί κακοποιοί έχουν αποφυλακιστεί με το ν. 4322/2015;

2.Πόσοι εξ΄ αυτών έχουν απελαθεί;

3. Αν δεν έχουν απελαθεί με ποιά αιτιολογία η Κυβέρνηση δεν έχει προχωρήσει στην άμεση απέλασή τους;

ΔΗΜΟΦΙΛΗ