ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα πρόκληση από τον Λαγό στη Βουλή - Η απάντηση του Τόσκα

Νέα πρόκληση από τον Λαγό στη Βουλή - Η απάντηση του Τόσκα

Προκλητικός εμφανίστηκε για άλλη μία φορά από το βήμα της Βουλής ο Γιάννης Λαγός, κατηγορώντας τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα πως δεν έκανε καμία σύλληψη για την επίθεση στα γραφεία της Χρυσής Αυγής.

«Μηδέν συλλήψεις μηδέν προσαγωγές για τους αλήτες του Ρουβίκωνα που ήρθαν και έσπασαν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής. Αφήνετε τους παρακρατικούς να κάνουν παρέλαση με όπλα στα Εξάρχεια» είπε ο βουλευτής της ΧΑ ενώ σχολίασε και τις δηλώσεις του Μάκη Μπαλαούρα για το Άγιο Φως:

«Ποιος είναι αυτός ο άθεος ο Μπαλαούρας, ο αστείος που θα μιλήσει για το Άγιο Φώς; Οσο με ψηφίζουν θα είμαι μέσα και θα σας τα λέω. Ποιος καταδίκασε την απόπειρα στη Marfin; Βγάζετε έξω παρακρατικούς για να φοβίζουν τον κόσμο».

Έντονη ήταν η αντίδραση των περισσότερων βουλευτών που βρίσκονταν στην αίθουσα της Ολομέλειας, με μερικούς να κάνουν λόγο για «φασιστικό παραλήρημα». Μάλιστα ορισμένοι εγκάλεσαν τον προεδρεύων, Δημήτρη Κρεμαστινό που δεν παρενέβη και άφησε τον Χρυσαυγίτη βουλευτή να είναι προκλητικός.

«Καταδικάζω όλη αυτή τη λεκτική βία και τη φασιστική επίθεση. Θα έπρεπε να έχετε να ανακαλέσει στην τάξη τους απογόνους των ναζιστών» ανέφερε χαρακτηριστικά η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Φωτεινή Βάκη.

«Η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση. Η Χρυσή Αυγή βρίσκεται σε δύσκολη θέση επειδή ο λαός τους πήρε χαμπάρι ότι πρόκειται για εγκληματική οργάνωση» , σημείωσε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Χρήστος Κατσώνης.

Τόσκας: Ο Νόμος θα εφαρμοστεί είτε το θέλουν κάποιοι είτε όχι

Παίρνοντας το λόγο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας απάντησε στην επίθεση του Γιάννη Λαγού λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ο νόμος θα εφαρμοστεί είτε το θέλουν κάποιοι είτε όχι».

«Ήδη έχουν οδηγηθεί στη δικαιοσύνη, τους καλώ να κλειστούν στον ντουλάπι της ιστορίας. Είναι υπαίτιοι εθνικών προδοσιών και δεν πρέπει να μιλούν» πρόσθεσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ