ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα δημοσκόπηση: Προβάδισμα της ΝΔ και μάχη για την τρίτη θέση

Νέα δημοσκόπηση: Προβάδισμα της ΝΔ και μάχη για την τρίτη θέση
EUROKINISSI/ ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Προβάδισμα 12 μονάδων από τον ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζει η Νέα Δημοκρατία, η οποία σε νέα δημοσκόπηση συγκεντρώνει 29%, έναντι 17% του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, στη δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρία Pulse για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Action24 στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει 29%, ο ΣΥΡΙΖΑ 17%, η Χρυσή Αυγή 7% η Δημοκρατική Συμπαράταξη 6,5%, το ΚΚΕ 5,5% και από 1,5% συγκεντρώνουν το Ποτάμι, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η Ένωση Κεντρώων. Οι αναποφάσιστοι συγκεντρώνουν 7,5%.

1 copy

Tα ποσοστά των κομμάτων στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των έγκυρων έχουν ως εξής: ΝΔ 32,5 %, ΣΥΡΙΖΑ 19%, Χ.Α. 7,5%, Δημοκρατική Συμπαράταξη 7%, ΚΚΕ 6%, Ποτάμι 2%, ΑΝΕΛ 2%, Ένωση Κεντρώων 2%, ενώ το κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου τα ξεπερνάει και συγκεντρώνει ποσοστό 2,5%. Οι αναποφάσιστοι υπολογίζονται στο 8%.

2

Όσον αφορά στην παράσταση νίκης η διαφορά εκτινάσσεται στο 45%, με τη ΝΔ να συγκεντρώνει 63% και ο ΣΥΡΙΖΑ 18%.

3 copy

Στο ερώτημα ποιον θεωρείτε καταλληλότερο για πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει 33% και ο Αλέξης Τσίπρας 18%, ενώ το κανένας από τους δύο συγκεντρώνει ποσοστό 45%.

5 copy

Τέλος, στις δημοτικότητες των πολιτικών αρχηγών, 22% έχει σίγουρα ή μάλλον θετική γνώμη για τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ 67% έχει σίγουρα&μάλλον αρνητική γνώμη.

Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη σίγουρα&μάλλον θετική γνώμη έχει το 39%, ενώ σίγουρα&μάλλον αρνητική γνώμη έχει το 50%.

4 copy

ΔΗΜΟΦΙΛΗ