ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δ.Παπαδημούλης: Και οι 153 θα ψηφίσουν την συμφωνία με αίσθημα ευθύνης

Δ.Παπαδημούλης: Και οι 153 θα ψηφίσουν την συμφωνία με αίσθημα ευθύνης
EUROKINISSI-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ

«Και οι 153 βουλευτές θα ψηφίσουν με αίσθημα ευθύνης και όχι πειθαρχίας», εκτίμησε ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης αναφορικά με την συμφωνία που επετεύχθη μεταξύ κυβέρνησης και θεσμών.

«Η συμφωνία θα εγκριθεί από τη Βουλή», δήλωσε και τόνισε πως «ο Φίλης, ο Σκουρλέτης, ο Δρίτσας και η Χριστοδουλοπούλου θα ψηφίσουν».

Παράλληλα, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο ευρωβουλευτής εξέφρασε την άποψή του πως δεν θα χρειαστεί να ληφθούν πρόσθετα μέτρα το 2017 και 2018.

Ο κ. Σκουρλέτης επεσήμανε πως κατά την διάρκεια των εργασιών της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ οι 13 της ΚΕ που υπέγραψαν το κείμενο ξεκαθάρισαν «ότι δεν ζητούν εκλογές», ενώ κατηγόρησε την Νέα Δημοκρατία λέγοντας πως: «το αίτημα για εκλογές είναι θέση της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη».

«Υπάρχουν τομείς που δεν τα έχουμε καταφέρει, όπως θα ήθελαν οι πολίτες», είπε αναφερόμενος στο κείμενο που κατέθεσε και εγκρίθηκε από την ΚΕ για την αύξηση της αποτελεσματικότητας της κυβέρνησης, αφήνοντας να εννοηθεί πως απαιτούνται αλλαγές προσώπων στην κυβέρνηση.

Ακόμη αναφέρθηκε στην ανάγκη για αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας, της διαφθοράς και της καθημερινότητας του πολίτη σε τομείς όπως η υγεία και η Παιδεία.

Ο ίδιος αναγνώρισε τα αρνητικά σημεία της συμφωνίας, όπως περικοπές σε συντάξεις, και δήλωσε πως έχει αποφασιστεί το περίγραμμα της συμφωνίας και όχι το τελικό πακέτο.

«Ο στόχος για πλεονάσματα 3,5% το 2018 θα επιτευχθεί και αυτό το πιστεύουν οι 3 από 4 που μετέχουν στους θεσμούς», είπε και αποκάλυψε πως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είναι πιο απαισιόδοξο.

Ο ευρωβουλευτής ανέφερε ακόμη ότι τα αντίμετρα θα ληφθούν για οτιδήποτε προκύψει πάνω από το 3,5% του πλεονάσματος.

Ως χρονοδιάγραμμα για την εφαρμογή των μέτρων για το χρέος όρισε τον Αύγουστο του 2018, τονίζοντας πως οι κινήσεις για το χρέος θα προηγηθούν των μέτρων που συμφωνήθηκαν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ