ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εγκαίνια του Τσίπρα στην Κορίνθου Πατρών - Η σήραγγα «Ανδρέας Παπανδρέου» (pics&vid)

Εγκαίνια του Τσίπρα στην Κορίνθου Πατρών - Η σήραγγα «Ανδρέας Παπανδρέου» (pics&vid)
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

«Ανοίγουμε δρόμους. Ανοίγει ο δρόμος που περιόριζε τη Δυτική Ελλάδα στην επαφή της με το κέντρο, ανοίγει και ο δρόμος να βγούμε από την κρίση και την οικονομική επιτροπεία», τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην τελετή εγκαινίων του αυτοκινητοδρόμου Κορίνθου-Πατρών.

Αυτός είναι ο ισχυρός συμβολισμός των εγκαινίων είπε ο πρωθυπουργός και σημείωσε πως η σημερινή μέρα είναι μέρα χαράς για τη Δυτική Ελλάδα και το μήνυμα που στέλνει είναι ότι η Ελλάδα μπορεί να σταθεί και πάλι στα πόδια της.

Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας επεσήμανε ότι η εικόνα μιας χώρας που παρά τις δυσκολίες και τις στερήσεις του λαού καταφέρνει να στέκεται στα πόδια της, δεν είναι μια εικόνα χώρας που βρίσκεται σε παρακμή, αλλά μια χώρα που καταφέρνει να πατάει στα πόδια της και να κοιτά το μέλλον ενώ υπογράμμισε ότι «όλες αυτές τις δύσκολες μέρες και την περίοδο της δύσκολης διαπραγμάτευσης, με πολλούς να παριστάνουν τις Κασσάνδρες, σπεύσαμε να δουλέψουμε σκληρά».

Ο Πρωθυπουργός έκανε λόγο για έργο που εκσυγχρονίζει το οδικό δίκτυο της χώρας, κάνοντας την απόσταση της Πάτρας από Αθήνα 1 ώρα και 40 λεπτά, ενώ σημείωσε πως ο δρόμος παραδίδεται έγκαιρα, για να έχουμε μια ασφαλή πασχαλινή έξοδο.

EGAINIA 2

(Πηγή φωτογραφίας ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Κάνοντας λόγο για γιορτινή μέρα για τη δυτική Ελλάδα, είπε πως ολοκληρώνεται ένα έργο που πολλοί πίστεψαν ότι δεν θα ολοκληρωθεί ποτέ, ενώ τόνισε πως δημιουργούνται νέες προϋποθέσεις ανάπτυξης στην ευρύτερη περιοχή. Μεταξύ άλλων, σημείωσε πως ο νέος δρόμος φέρνει τη δυτική Ελλάδα και την πύλη του λιμανιού της Πάτρας πιο κοντά στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Με ονόματα... βάφτισαν τις νέες σήραγγες

Τα ονόματα που επελέγησαν από την πολιτική ηγεσία για να δοθούν σε δύο από τις νέες σήραγγες της Ολυμπίας Οδού είναι «Ανδρέας Παπανδρέου» και «Κωστής Στεφανόπουλος», όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Χρήστος Σπίρτζης.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για την τρίτη μεγαλύτερη οδική σήραγγα της χώρας με μήκος 4χλμ στο ρεύμα προς Αθήνα πίσω από την Μεγάλη Σήραγγα Τεμπών που είναι 6χλμ και την Σήραγγα Δρίσκου 4,5χλμ στην Εγνατία.

Με την λειτουργία τους θα εξασφαλίσουν την ασφαλή διέλευση των οδηγών από την επικίνδυνη λόγω κατολισθητικών φαινομένων περιοχή της Παναγοπούλας.

EGAINIA 1

(Πηγή φωτογραφίας ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δείτε όλα τα ονόματα που πήραν οι σήραγγες:

- η σήραγγα της Αιγείρας θα ονομαστεί «Πάνου Μυλωνά»

- η σήραγγα της Ακράτας θα πάρει το όνομα του αντιστασιακού καπετάν Νικήτα

- η σηραγα πλατανου θα πάρει το όνομα του ποιητή Κωστή Παλαμά

- στη σήραγγα της Βολίμης θα δοθεί το όνομα του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου

- η σήραγγα του Πάνορμου θα πάρει το όνομά του Νίκου Τεμπονέρα

- η σήραγγα Παναγοπούλας θα πάρει το όνομα του Ανδρέα Παπανδρέου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ