ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ κατά της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ κατά της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος
EUROKINISSI

Ευθείες βολές κατά της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ότι κινείται με αργούς ρυθμούς σε ζητήματα υποκίνησης μίσους μέσω ρατσιστικού λόγου και αυτό μόνον εφόσον του υποδειχθεί, εξαπολύουν με ερώτηση τους στη Βουλή 14 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Με επικεφαλής τον Χρήστο Καραγιαννίδη της ομάδας των «53+», οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρονται σε βίντεο σε κανάλι του youtube, όπου νεαρός διαχειριστής απαντά σε φεμινίστριες που εξηγούν «γιατί είναι φεμινίστριες». Στο βίντεο-απάντηση ο εν λόγω νεαρός επιτίθεται στις φεμινίστριες και το κάνει κατηγορώντας τα θύματα βιασμού ότι φέρουν την ευθύνη για τον βιασμό τους, λόγω προκλητικής στάσης και αμφίεσης. Στο ίδιο βίντεο, προσθέτουν, ο νεαρός εμφανίζεται να δικαιολογεί την επιθετική στάση απέναντι στον δημόσιο θηλασμό ενώ δικαιολογεί και επικροτεί τον σεξισμό σε όλα τα επίπεδα. Σύμφωνα με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, αντίστοιχα βίντεο υπάρχουν αρκετά στο διαδίκτυο, γεγονός που δείχνει ότι δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό.

Με την ερώτησή τους προς τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Εσωτερικών επισημαίνουν ότι τόσο ο σεξιστικός, όσο και ο ρατσιστικός λόγος, θα πρέπει να θεωρούνται και να αντιμετωπίζονται ως επικίνδυνες συμπεριφορές που έχουν σοβαρές συνέπειες στην κοινωνική συμβίωση και καλούν τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Εσωτερικών να απαντήσουν στα ακόλουθα ερωτήματα:

  1. Τι μέτρα προτίθενται να λάβουν προκειμένου να αντιμετωπιστεί η δημόσια υποκίνηση σε μίσος ή βία μέσω του διαδικτύου καθώς και η διαδικτυακή επιθετικότητα κατά των γυναικών και των νεαρών κοριτσιών;
  2. Γιατί το Σώμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κινείται με τόσο αργούς ρυθμούς όσον αφορά στο έγκλημα της υποκίνησης μίσους μέσω ρατσιστικού λόγου και μόνο εφόσον του υποδειχθεί;
  3. Γιατί οι Εισαγγελικές Αρχές κινούνται κατ’ έγκληση για εγκλήματα που διώκονται αυτεπαγγέλτως;

ΔΗΜΟΦΙΛΗ