ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σταθάκης: Σε τροχιά ανάπτυξης η χώρα με το κλείσιμο της αξιολόγησης

Σταθάκης: Σε τροχιά ανάπτυξης η χώρα με το κλείσιμο της αξιολόγησης
EUROKINISSI

Αισιόδοξος ότι με το κλείσιμο της β’ αξιολόγησης η χώρα γυρίζει σελίδα και εισέρχεται σε τροχιά ανάπτυξης, εμφανίστηκε στη Βουλή ο Γιώργος Σταθάκης, καλώντας σε συστράτευση όλες τις πολιτικές δυνάμεις εντός της Ε.Ε. που θέλουν να παραμείνει η Ελλάδα στο σκληρό πυρήνα της Ευρώπης.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας παραδέχθηκε ότι η συμφωνία είναι δύσκολη –«η μείωση του αφορολόγητου είναι αρνητικό μέτρο», είπε και μίλησε για ομάδες συμφερόντων που ήθελαν να μπουν στην ατζέντα πράγματα που δεν ήταν στο συμφωνημένο πλαίσιο.

«Η δική μας στρατηγική περιελάμβανε στοιχεία που μας έφεραν σε πιο ισορροπημένη λύση», υποστήριξε και επιτέθηκε στην αντιπολίτευση, λέγοντας ότι επένδυε στο να μην κλείσει η αξιολόγηση. «Έκλεισε ο κύκλος της προσπάθειας η β’ αξιολόγηση να αποτελέσει εφαλτήριο πολιτικών εξελίξεων», σημείωσε με έμφαση.

Υποστήριξε οτι με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης η κυβέρνηση δεν θα νομοθετήσει άλλα δημοσιονομικά μέτρα και περιγράφοντας τα αντίμετρα που θα ισχύσουν ως αντιστάθμισμα για το μαχαίρι στις συντάξεις από το 2019, αναφέρθηκε στη δαπάνη για τα φάρμακα και τη μείωση της συμμετοχής των συνταξιούχων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ