ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Για τη σύσταση εξεταστικής για τη υγεία αποφασίζει η Βουλή

Για τη σύσταση εξεταστικής για τη υγεία αποφασίζει η Βουλή
EUROKINISSI

Στην ολομέλεια της Βουλής συζητούνται από το πρωί οι δύο προτάσεις, της κυβερνητικής πλειοψηφίας και της ΝΔ, για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την υγεία. Η πρόταση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης δεν συγκέντρωσε τις απαιτούμενες 60 υπογραφές και δεν τίθεται προς συζήτηση και ψήφιση.

Η πρόταση των ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ αφορά την περίοδο 1997-2014 ενώ αυτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης από το 1996 έως σήμερα. Στη συζήτηση θα παρέμβουν ο πρωθυπουργός και όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί με την αντιπαράθεση να μην περιορίζεται μόνον στο ζήτημα της υγείας, αλλά στρέφεται σε όλα τα θέματα της επικαιρότητας και κυρίως στην ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης.

«Επιδιώκουμε να ξεσκεπάσουμε τη διαπλοκή και τα συμφέροντα που διαπλέκονται με ισχυρούς πολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες», ανέφερε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Αντώνης Μπαλωμενάκης και σημείωσε ότι η πρόταση της ΝΔ δεν γίνεται δεκτή, «όχι από φόβο, αλλά από πολιτική επιλογή αφού η προτροπή “όλα μαζί” επιδιώκει να θολώσει τα νερά».

Για αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης από τα επώδυνα μέτρα που έρχονται προς ψήφιση και αφορούν στην περικοπή των συντάξεων και τη μείωση του αφορολόγητου, κάνουν λόγο βουλευτές της αντιπολίτευσης.

«Όλες οι κόκκινες γραμμές έχουν καταπατηθεί, το μόνο που κάνετε είναι διαπραγμάτευση με τις συνιστώσες σας και την ομάδα των «53+» κι επειδή δεν πείθουν τα αντίμετρα κάνετε εξεταστικές επιτροπές», είπε από τη ΝΔ η Άννα Ασημακοπούλου, κατηγορώντας την κυβέρνηση για παιχνίδι πολιτικού αντιπερισπασμού. «Λέτε για πάρτι στην υγεία που είναι πιασάρικο», ανέφερε και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση παίζει τα ρέστα της επειδή έρχονται μέτρα 3,6 δις ευρώ. Σχολιάζοντας την άρνηση της κυβέρνησης να φτάσει η έρευνα έως σήμερα, είπε ότι «οι κακές γλώσσες λένε ότι αυτό γίνεται επειδή το 1996 τότε γραμματέας του υπουργείου Υγείας ήταν ο κ. Κουρουμπλής και το 2015 ανέλαβε υπουργός Υγείας».

«Λέτε καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται, αλλά τότε, εσείς γιατί κρατάτε ομπρέλα;», αναρωτήθηκε η Εύη Χριστοφιλοπούλου από τη ΔΗΣΥ και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι κάνει παιχνίδι με τις εξεταστικές για να πάνε οι βουλευτές στις περιφέρειές τους το Πάσχα. Προειδοποίησε δε, ότι θα γίνει κάποια στιγμή ο έλεγχος και για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ.

«Τα προβλήματα τω λαϊκών οικογενειών δεν λύνονται με εξεταστικές», σχολίασε από το ΚΚΕ ο Γιώργος Λαμπρούλης, που δήλωσε ότι το κόμμα του θα ψηφίσει και τις δύο προτάσεις. Παιχνίδι εντυπώσεων βλέπει πίσω από τις προτάσεις για συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής η Ένωση Κεντρώων με την Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου να δηλώνει ότι το κόμμα της θα καταψηφίσει και τις δύο προτάσεις. «Ναι» λέει το Ποτάμι με τον Γιώργο Μαυρωτά αναφέρει ότι «υπάρχει ανήθικη πλεονεξία, καθώς το θέμα δεν είναι ο Μαυρογιαλούρος, αλλά ο Γκρούεζας και αυτός υπάρχει πάντα». «Όλα στο φως», είπαν απο τη Χρυσή Αυγή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ