ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην επιτροπή θεσμών και διαφάνειας αύριο ο Πανούσης

Στην επιτροπή θεσμών και διαφάνειας αύριο ο Πανούσης
Ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης έξω από τον Άρειο Πάγο EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής καταθέτει αύριο Τετάρτη ο Γιάννης Πανούσης προκειμένου να δώσει απαντήσεις για το περιεχόμενο των καταγγελιών του για διασύνδεση στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με την τρομοκρατία και των απειλών που δέχεται σε βάρος της ζωής του από τους «Πυρήνες της Φωτιάς».

Στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής καταθέτει αύριο Τετάρτη ο Γιάννης Πανούσης προκειμένου να δώσει απαντήσεις για το περιεχόμενο των καταγγελιών του για διασύνδεση στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με την τρομοκρατία και των απειλών που δέχεται σε βάρος της ζωής του από τους «Πυρήνες της Φωτιάς».

Η απόφαση ελήφθη στη συνεδρίαση της περασμένης εβδομάδας, με την αντιπολίτευση να ζητά να κληθούν προς ακρόαση και οι υπουργοί Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, αλλά και ο διοικητής της ΕΥΠ Γιάννης Ρουμπάτης.

Στην συνεδρίαση της περασμένης εβδομάδας οι ΑΝΕΛ αντικατέστησαν το Νίκο Νικολόπουλο που με δημόσιες παρεμβάσεις του έκανε λόγο για «μείζον πολιτικό ζήτημα που δεν πρέπει να περάσει στα ψιλά», ενώ ανοιχτό είναι το
ενδεχόμενο ο συνεργαζόμενος με το κόμμα Καμμένου βουλευτής να αντικατασταθεί και στην αυριανή συζήτηση.

Ο ίδιος σε γραπτή του δήλωση αφήνει σαφείς αιχμές για τον «αποκλεισμό» του και αναφέρει πως θα θέτει συγκεκριμένα ερωτήματα στον πρώην υπουργό Προστασίας του Πολίτη, άσχετα «εάν του επιτραπεί ή όχι η συμμετοχή του» στην αυριανή συνεδρίαση.

Μεταξύ αυτών, είναι γιατί δεν παρέδωσε επί υπουργίας τα στοιχεία στον εισαγγελέα, γιατί επέλεξε να κάνει τις καταγγελίες του σε εφημερίδα και όχι στη Δικαιοσύνη, καθώς επίσης, και τι συμβαίνει με τα περίφημα βαλιτσάκια της ΕΥΠ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ