ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λεβέντης: Ο Σουλτάνος Τσίπρας και ο Τσακαλώτος υπογράφουν ότι τους κατέβει στο κεφάλι

Λεβέντης: Ο Σουλτάνος Τσίπρας και ο Τσακαλώτος υπογράφουν ότι τους κατέβει στο κεφάλι
EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ (φωτογραφία αρχείου)

«Μέχρι τον Ιούνιο είναι όλα ανοιχτά» εκτίμησε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

Ο κ. Λεβέντης το δικαιολόγησε λέγοντας ότι «μπορεί ο κ. Τσίπρας να ζητήσει αυξημένη πλειοψηφία 180 βουλευτών και να πάμε σε εκλογές ή να πει πως δεν μπορεί να σηκώσει το φορτίο των μέτρων και να πάμε σε πρόωρες εκλογές». Επίσης

Σε ραδιοφωνική συνέντευξή του στο «Κανάλι 1 Πειραιά», ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων προέβλεψε «νίκη της ΝΔ», αλλά όπως είπε χαρακτηριστικά «δεν θα μπορεί να κυβερνήσει πάνω από έξι μήνες. Τα προβλήματα είναι τόσο μεγάλα, που θα καταρρεύσει και ο κ. Μητσοτάκης».

Για την αξιολόγηση, ο κ. Λεβέντης σημείωσε ότι «ο κ. Τσίπρας θα τα υπογράψει όλα και ο ελληνικός λαός θα αναρωτηθεί, "αφού τα υπογράφει όλα γιατί έναν χρόνο τώρα δεν τα υπέγραφε και χάσαμε πολύτιμο εθνικό χρόνο". Αυτό είναι το τρελό με τον ΣΥΡΙΖΑ, νομίζουν ότι κάνουν διαπραγμάτευση και προσπαθούν να πείσουν το κομματικό τους ακροατήριο ότι προσπαθούν για το καλύτερο. Η Ένωση Κεντρώων έχει ζητήσει συμβούλιο πολιτικών αρχηγών από την πρώτη στιγμή να συνεννοηθούμε, τώρα αποφασίζει ο πρωθυπουργός μόνος του για όλα. Είναι σουλτάνος, όπως και ο κ. Τσακαλώτος, ό,τι τους κατέβει στο κεφάλι το υπογράφουν, κανείς δεν δίνει σημασία, μας γράφουν στα παλαιά τους υποδήματα. Αν είχαμε συνεννοηθεί θα μπορούσαμε να απαιτήσουμε από τους θεσμούς να αφαιρέσουμε ή να προσθέσουμε πράγματα για όφελος του λαού μας».

Τέλος, όσον αφορά τις εξεταστικές επιτροπές, ο κ. Λεβέντης δήλωσε: «Η ιστορία διδάσκει ότι οι επιτροπές αυτές δεν έχουν αποτέλεσμα. Ο ένας ελέγχει τον άλλον, ανάλογα με το ποιος είναι στην κυβέρνηση, ο κόσμος, όμως, δεν μαθαίνει την αλήθεια».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ