To γεύμα Μητσοτάκη-Κατάινεν με τις συζύγους τους και με φόντο τη θάλασσα (pics)
Γεύμα εργασίας με τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν, Γιούρκι Κατάινεν, ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα, είχε το μεσημέρι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.
Οι δύο άντρες γευμάτισαν στον Πειραιά με θέα τη θάλασσα και σύμφωνα με ενημερωτικό σημείωμα της ΝΔ εξετάσθηκαν οι προκλήσεις με τις οποίες είναι αντιμέτωπη η ΕΕ, στα πεδία αρμοδιότητας του κ. Κατάινεν, ιδίως υπό το πρίσμα της απόφασης της βρετανικής κυβέρνησης να ενεργοποιήσει τη διαδικασία εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ, αλλά και των τάσεων προστατευτισμού που ενισχύονται τελευταία στην παγκόσμια οικονομική σκηνή.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη αξιοποίησης, από τη χώρα μας, των χρηματοδοτικών εργαλείων που προσφέρει η ΕΕ για την τόνωση της απασχόλησης, της επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων.

Παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε τον Ευρωπαίο αξιωματούχο για τις πρόσφατες πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα.
Σημειώνεται, ότι ο Γιούρκι Κατάινεν θεωρείται από πολλούς ως πιο πιθανός διάδοχος του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στην προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το 2019.
Αύξηση έως 470 ευρώ στις συντάξεις χηρείας για 8.500 δικαιούχους - Τι αλλάζει από την Παρασκευή
14:02
BofA: Τα αμερικανικά ομόλογα ασκούν πίεση στα ευρωπαϊκά επιτόκια
13:59
Ηράκλειο: Πήγε να καταγγείλει τον πρώην της και την περίμενε έξω από το αστυνομικό τμήμα
13:56
Η Ουκρανία «καταρρέει εκ των έσω», τονίζει το Κρεμλίνο μετά τις δηλώσεις Φεντόροφ για τον πόλεμο
13:46