To γεύμα Μητσοτάκη-Κατάινεν με τις συζύγους τους και με φόντο τη θάλασσα (pics)
Γεύμα εργασίας με τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν, Γιούρκι Κατάινεν, ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα, είχε το μεσημέρι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.
Οι δύο άντρες γευμάτισαν στον Πειραιά με θέα τη θάλασσα και σύμφωνα με ενημερωτικό σημείωμα της ΝΔ εξετάσθηκαν οι προκλήσεις με τις οποίες είναι αντιμέτωπη η ΕΕ, στα πεδία αρμοδιότητας του κ. Κατάινεν, ιδίως υπό το πρίσμα της απόφασης της βρετανικής κυβέρνησης να ενεργοποιήσει τη διαδικασία εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ, αλλά και των τάσεων προστατευτισμού που ενισχύονται τελευταία στην παγκόσμια οικονομική σκηνή.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη αξιοποίησης, από τη χώρα μας, των χρηματοδοτικών εργαλείων που προσφέρει η ΕΕ για την τόνωση της απασχόλησης, της επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων.

Παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε τον Ευρωπαίο αξιωματούχο για τις πρόσφατες πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα.
Σημειώνεται, ότι ο Γιούρκι Κατάινεν θεωρείται από πολλούς ως πιο πιθανός διάδοχος του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στην προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το 2019.
Κεντρική τράπεζα Αραβικών Εμιράτων: Παρουσίασε πακέτο μέτρων ανθεκτικότητας
23:21
Σχέδιο του Πενταγώνου των ΗΠΑ για μαζική παραγωγή drone που χρησιμοποιήθηκε στο Ιράν
23:09
Τα Ιρανικά ΜΜΕ επιβεβαίωσαν τον θάνατο του Αλί Λαριτζανί
22:57
Το Ιράκ καταδικάζει την «απαίσια» επίθεση κατά της αμερικανικής πρεσβείας στη Βαγδάτη
22:47