ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αμφισβητεί τις προβλέψεις του ΔΝΤ ο Παπαδημητρίου

Αμφισβητεί τις προβλέψεις του ΔΝΤ ο Παπαδημητρίου
EUROKINISSI

Αμφισβητεί τις προβλέψεις του ΔΝΤ που επιμένει ότι υπάρχει κενό 2,7 δις ευρώ το 2018,  ο Δημήτρης Παπαδημητρίου στη Βουλή.

Ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης που θα μεταβεί με την ελληνική αποστολή στις ΗΠΑ για την Εαρινή Σύνοδο του Ταμείου, προκλήθηκε από την αντιπολίτευση να πάρει θέση για την έκθεση του Ταμείου για τα δημοσιονομικά που βλέπει κενό 2,7 δις, δηλαδή 1,5% του ΑΕΠ. «Το ΔΝΤ έχει προβλέψει παταγωδώς αποτελέσματα που απέχουν πολύ από την πραγματικότητα», υποστήριξε.

Νωρίτερα, η αρμόδια τομεάρχης της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη επιτέθηκε στην κυβέρνηση για την πορεία των διαπραγματεύσεων. «Διαβάσαμε όλοι τις προβλέψεις του ΔΝΤ που αναθεώρησε προς τα κάτω την πρόβλεψη για ανάπτυξη από το 2,8% στο 2,2 %, αιτία είναι η καθυστερήσεις της κυβέρνησης και αυτό δεν σας το λέει η ΝΔ αλλά οι πάντες», ανέφερε.

Στη συζήτηση του νομοσχεδίου για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, ο Δήμος Παπαδημητρίου μετά τις αντιδράσεις του επιχειρηματικού κόσμου και των επιμελητηρίων, προανήγγειλε σειρά αλλαγών. Ειδικότερα:

Επιχειρήσεις που έχουν διακόψει τη δραστηριότητά τους, θα μπορούν να ενταχθούν στον μηχανισμό, εφόσον προηγουμένως έχουν υποβάλει δήλωση επανέναρξης εργασιών.

Θα εισαχθεί απλοποιημένη διαδικασία δικαστικής επικύρωσης για ορισμένες υποθέσεις. Όταν δηλαδή, δεν υποβάλλονται ενστάσεις και δεν υπάρχει διαγραφή οφειλής μη συμβαλλόμενου πιστωτή, θα μπορούσε η επικύρωση να γίνει από έναν δικαστή χωρίς ακροαματική διαδικασία, με δυνατότητα πάντως των συμβαλλόμενων πιστωτών, να ασκήσουν ανακοπή.

Αναφορικά με την αναστολή της διαδικασίας του κώδικα δεοντολογίας των τραπεζών, θα συνδεθεί με την αποστολή των προσκλήσεων στους πιστωτές, αφού έχει προηγηθεί ο έλεγχος της πληρότητας της αίτησης.

Θα διευρυνθούν οι εργασίες που μπορούν να ανατεθούν στον εμπειρογνώμονα, ώστε να συμπεριληφθεί σε αυτές και η επαλήθευση των απαιτήσεων των πιστωτών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ