ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φωτίου: Θα βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια σε 16 μήνες

Φωτίου: Θα βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια σε 16 μήνες
EUROKINISSI/ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Για έξοδο της χώρας από τα μνημόνια σε 16 μήνες με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, έκανε λόγο η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου.

Σε συνέντευξή της στον Σκάι η κ. Φωτίου ανέφερε χαρακτηριστικά πως «εμείς θα βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια σε 16 μήνες. 16 μήνες μείνανε, σε 16 μήνες θα βγούμε από το μνημόνιο – τον Αύγουστο του ’18» και πρόσθεσε: «με την ίδια σύνταξη εμείς θα βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια».

«Θα μειώσουμε την προσωπική διαφορά στις συντάξεις, αφορά το 1/3 των συνταξιούχων, είναι επώδυνο και πολιτικά ζημιογόνο το μέτρο, είναι το 1% του ΑΕΠ, αλλά άλλο 1% θα είναι κοινωνικά μέτρα ύψους 1,8 δισεκ. ευρώ», συμπλήρωσε η αναπληρώτρια υπουργός.

Η ίδια τόνισε πως η κυβέρνηση έδωσε την 13η σύνταξη το Δεκέμβριο, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει και νέο βοήθημα.

Μιλώντας για την ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης, η κ. Φωτίου έκανε λόγο για «εξαναγκασμό», ενώ τη χαρακτήρισε ως το πιο δύσκολο κομμάτι για την κυβέρνηση με ένα μπρα ντε φερ Ευρωπαίων – ΔΝΤ σε σημείο που οι Ευρωπαίοι έδωσαν το δικαίωμα του βέτο στο ΔΝΤ, και καθυστέρησαν την αξιολόγηση .

Η κ. Φωτίου εξαπέλυσε επίθεση στο ΔΝΤ, λέγοντας ότι δεν έκανε ποτέ σωστή πρόβλεψη, ενώ αναφερόμενη στο ΠΑΣΟΚ, είπε πως εκείνο και ο Γιώργος Παπανδρέου έφεραν το ΔΝΤ «δεν δικαιούνται να κουνάνε το δάχτυλο». Παράλληλα κάλεσε το λαό «να μην πάθει την ίδια αμνησία», όπως είπε. «Ο Γιώργος Παπανδρέου ήταν ο μοναδικός που έφερε το ΔΝΤ στην Ευρώπη» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος, η κ. Φωτίου εξήγησε πως η πολιτική του Ταμείου είναι άγρια φιλελεύθερη, ωστόσο υπάρχει ταύτιση στο θέμα της απομείωσης του χρέους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ