ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μοσκοβισί: ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι να επικυρώσουν τα προαπαιτούμενα

Μοσκοβισί: ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι να επικυρώσουν τα προαπαιτούμενα
Reuters/Eric Vidal

Έμμεση αλλά σαφή οδηγία προς τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι να επικυρώσουν με τη θετική τους ψήφο τα προαπαιτούμενα της υποδόσης ως συνέχεια των δεσμεύσεων που στήριξαν τον Αύγουστο, στέλνει σήμερα με συνέντευξή του ο Πιέρ Μοσκοβισί.

Έμμεση αλλά σαφή οδηγία προς τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι να επικυρώσουν με τη θετική τους ψήφο τα προαπαιτούμενα της υποδόσης ως συνέχεια των δεσμεύσεων που στήριξαν τον Αύγουστο στέλνει σήμερα με συνέντευξή του ο Πιέρ Μοσκοβισί.

"Νομίζω ότι το μήνυμα που βγήκε από τις πρόσφατες εκλογές είναι ότι το 80% των Ελλήνων ψηφοφόρων τάχθηκε υπέρ των κομμάτων που, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, έχουν ευρωπαϊκό προσανατολισμό και ψήφισαν υπέρ της συμφωνίας του Αυγούστου. Βασιζόμαστε σε αυτήν την ευρεία πλειοψηφία για να επικυρώσουμε και να νομιμοποιήσουμε τη δουλειά που έχουμε κάνει από κοινού.

Γνωρίζω πως γίνεται η πολιτική, δεν θέλω να εμπλακώ σε εσωτερικά πολιτικά ζητήματα της Ελλάδας. Εύχομαι όμως να υπάρξει μια συνέχεια στις δεσμεύσεις και μια ευρεία στήριξη σε πρωτοβουλίες που θα μας επιτρέψουν να προχωρήσουμε μαζί. Η επιτυχία του προγράμματος εξαρτάται από την εφαρμογή των διαρθρωτικών αλλαγών", αναφέρει. Επιβεβαιώνει παράλληλα πως εφόσον κλείσει με επιτυχία η πρώτη αξιολόγηση θα ανοίξει η συζήτηση για το ελληνικό χρέος.

"Αυτό που τώρα προέχει είναι η εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων με τον καλύτερο τρόπο. Ως προς το ζήτημα του χρέους, το μόνο βέβαιο είναι ότι δεν υπάρχει καμία βούληση στις χώρες - μέλη της Ευρωζώνης να γίνει ονομαστικό κούρεμα. Με αυτό το δεδομένο θα πρέπει να αναζητηθεί μια διαδικασία ελάφρυνσης της Ελλάδας από το άχθος του χρέους", σημειώνει ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών.

Ο Πιέρ Μοσκοβισί είχε προγραμματίσει σήμερα επίσκεψη στην Αθήνα και συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα, τους υπουργούς Τσακαλώτο και Σταθάκη και παράγοντες της οικονομικής ζωής της Ελλάδας. Ωστόσο, η επίσκεψή του αναβλήθηκε λόγω πολύ σοβαρού προσωπικού του προβλήματος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ