Αποκλείει ακύρωση της διαδικασίας εκλογής ο Τζιτζικώστας
Τις θέσεις του με τις οποίες προσέρχεται στη συνάντηση των τεσσάρων στη Βουλή έδωσε στη δημοσιότητα ο Απόστολος Τζιτζικώστας.
Σε δήλωσή του ο κ. Τζιτζικώστας υπενθυμίζει πως "ο κ. Μεϊμαράκης μετά τις εθνικές εκλογές έδωσε την εντολή να ξεκινήσει η διαδικασία που προβλέπει το καταστατικό της Νέας Δημοκρατίας για την εκλογή του νέου Προέδρου της, από τη βάση της παράταξης" και όπως λέει με αυτή την απόφαση κατέθεσε και την υποψηφιότητά του.
Θέλοντας να κλείσει την όποια συζήτηση για ενδεχόμενη αναβολή των εκλογών ο κ. Τζιτζικώστας ξεκαθαρίζει πως "οι εκλογές θα γίνουν στις 22 Νοεμβρίου, με τον τρόπο που ορίζει ρητά το καταστατικό, με απόλυτη διαφάνεια, με τις ίδιες διαδικασίες που ακολουθήθηκαν κατά την εκλογή του 2009 και με τη σύμφωνη γνώμη της ΚΕΦΕ και των εκπροσώπων των τεσσάρων υποψηφίων".
Οπως λέει "η εκλογή του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, αποτελεί κατάκτηση των μελών της, μέγιστης νομιμοποίησης και δημοκρατικότητας των επιλογών της και πηγή δύναμης και ανανέωσης για την παράταξή μας" ενώ "οποιαδήποτε καταστρατήγηση του καταστατικού, προσχηματικές αντιδράσεις και τυχόν ακύρωση των εκλογικών διαδικασιών, θα συνιστούσε πραξικόπημα, παραβίαση κάθε αρχής δημοκρατικότητας και νομιμότητας και ευθεία προσβολή των μελών της παράταξής μας".
Στη δήλωσή του ο κ. Τζιτζικώστας τονίζει πως "η δημοκρατική έκφραση της κοινωνικής βάσης της Νέα Δημοκρατία δε αποτελεί κίνδυνο" , αντιθέτως όπως λέει, κάθε άλλη επιλογή, συρρικνώνει και μικραίνει τη Νέα Δημοκρατία και την κρατά καθηλωμένηνη στο χθες.
“Τώρα, είναι η ώρα να ακούσουμε τη φωνή της”, καταλήγει ο κ. Τζιτζικώστας.
Ανδρουλάκης για Κωνσταντινόπουλο: Δεν δέχομαι κανείς να πυροβολεί τη συλλογική μας προσπάθεια (vid)
13:11
Βίντεο από την κηδεία του Αλί Λαριτζανί στην Τεχεράνη παρουσία πλήθους κόσμου
13:08
Η Αυστρία μειώνει τον φόρο στη βενζίνη για να αντιμετωπίσει τις αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων
13:05
CNN Insights: Ψηφιακή κυριαρχία στην πράξη - Ευρώπη και Ελλάδα στον δρόμο προς την ψηφιακή αυτονομία
13:04