ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αυτοί είναι οι «εξεταστές» της υγείας στη Βουλή

Αυτοί είναι οι «εξεταστές» της υγείας στη Βουλή
Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Στη δημοσιότητα δόθηκαν τα ονόματα των 23 βουλευτών που θα μετέχουν στην εξεταστική επιτροπή που θα διερευνήσει την υπόθεση σκανδάλων στο χώρο της υγείας για την περίοδο 1997-2014.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ μετέχουν βουλευτές που μετείχαν και στην εξεταστική επιτροπή για τα δάνεια κομμάτων και επιχειρήσεων ΜΜΕ. Στην επιτροπή που αναμένεται να ξεκινήσει τις εργασίες την ερχόμενη εβδομάδα θα μετέχουν οι κ.κ. Δημήτρης Βέττας, Στάθης Γιαννακίδης, Γιάννης Γκιόλας, Αννέτα Καββαδία, Σπύρος Λάππας, Δημήτρης Μάρδας, Ανδρέας Μιχαηλίδης, Κωνσταντίνος Μορφίδης, Αντώνης Μπαλωμενάκης, Σάκης Παπαδόπουλος και Χαρίλαος Τζαμακλής.

Από τη Νέα Δημοκρατία μετέχουν οι κ.κ. Γιώργος Βλάχος, Γιώργος Γεωργαντάς, Γιάννης Κεφαλογιάννης, Νότης Μηταράκης και Χρήστος Μπουκώρος.

Από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη η Εύη Χριστοφιλοπούλου, από το ΚΚΕ ο Γιώργος Λαμπρούλης, από τους ΑΝΕΛ ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος, από την Ένωση Κεντρώων η Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου και από το Ποτάμι ο Γιώργος Μαυρωτάς. Τους ανεξάρτητους βουλευτές εκπροσωπεί ο Νίκος Νικολόπουλος και την Χρυσή Αυγή ο Ηλίας Κασιδιάρης.

Η εξεταστική επιτροπή θα πρέπει να υποβάλλει εντός τριμήνου το πόρισμά της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ