ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόντρα στο Twitter ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ με αφορμή τις εκλογές στη Γαλλία

Κόντρα στο Twitter ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ με αφορμή τις εκλογές στη Γαλλία
REUTERS/Benoit Tessier

Κόντρα ξέσπασε μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας στο Twitter με φόντο τον α’ γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία.

Συγκεκριμένα, η κόντρα ξεκίνησε με ένα tweet του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος έδωσε τα συγχαρητήριά του στον Εμανουέλ Μακρόν. «Η νίκη Μακρόν είναι η απάντηση των φιλελεύθερων δυνάμεων της λογικής στην επίθεση του αριστεροδεξιού λαϊκισμού».

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης επέκρινε τον πρόεδρο της ΝΔ, κάνοντας λόγο για μικροπολιτική. Όπως έγραψε:

Ο @kmitsotakis πανηγυρίζει εκ των υστέρων για Μακρόν. Προσπαθεί να κρύψει την στήριξη στον Φιγιόν. Εξομοιώνει Λεπέν-Μελανσόν. Μικροπολιτική!

Λίγη ώρα αργότερα, ο διευθυντής του γραφείου τύπου της Νέας Δημοκρατίας Μακάριος Λαζαρίδης απάντησε πως: «Η ατζέντα Μακρόν μοιάζει πολύ με της ΝΔ. Η Λεπέν είχε πανηγυρίσει τη νίκη ΣΥΡΙΖΑ! Καταλαβαίνω τη λύπη σας!»

Θέση μέσω του κοινωνικού δικτύου πήρε και ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης, απαντώντας στον κ. Παπαδημούλη: «Tί έχετε να πείτε που ο Μελανσόν είναι ο μόνος που δεν ζήτησε την καταψήφιση της Λεπέν αλήθεια;».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ