ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο εδώλιο Λαγός και Μίχος για την επίθεση στο «Συνεργείο»

Στο εδώλιο Λαγός και Μίχος για την επίθεση στο «Συνεργείο»
EUROKINISSI//ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ/Φωτογραφία αρχείου

Στο εδώλιο του Β' Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθήνας θα καθίσουν σήμερα οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Γιάννης Λαγός και Νίκος Μίχος, κατηγορούμενοι για ηθική αυτουργία σε απρόκλητη φθορά ξένης ιδιοκτησίας από κοινού και σε απρόκλητη επικίνδυνη σωματική βλάβη από κοινού.

Σημειώνεται ότι για την υπόθεση έχουν παραπεμφθεί στο εδώλιο συνολικά εννέα κατηγορούμενοι να δικαστούν κατά περίπτωση για τα πλημμελήματα της απρόκλητης επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της απρόκλητης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και της οπλοφορίας.

Στους δύο βουλευτές της Χρυσής Αυγής, που εμφανίζονται στο σημείο της επίθεσης, αποδίδεται το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας στην απρόκλητη επικίνδυνη σωματική βλάβη και στην απρόκλητη φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Σύμφωνα με τη δικογραφία της υπόθεσης, περίπου 20 άτομα, συμμετέχοντες σε πορεία με μοτοσικλέτες, «με διακριτικά της Χρυσής Αυγής και ορισμένοι εξ αυτών κράνη, εισήλθαν σε υφιστάμενο χώρο με την επωνυμία «Συνεργείο-Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος Ηλιούπολης» και με τη χρήση λοστών, κονταριών και άλλων αντικειμένων που έφεραν, προκάλεσαν θραύση της εξωτερικής τζαμαρίας και φθορές στο εσωτερικού του χώρου.

Οι ανωτέρω δράστες με τα αντικείμενα που έφεραν επιτέθηκαν και τραυμάτισαν τον εκμισθωτή του χώρου Δ.Π., που τη στιγμή εκείνη βρίσκονταν στο εσωτερικό».

Η δικογραφία για την επίθεση στον κοινωνικό χώρο ‘’Συνεργείο’’ έχει συσχετιστεί και με την υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης» και πριν από λίγο διάστημα το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων εξέτασε μάρτυρες των όσων συνέβησαν την 10η Ιουλίου 2013.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ