ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιστρέψει στη Δικαιοσύνη ο φάκελος Παπαντωνίου

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιστρέψει στη Δικαιοσύνη ο φάκελος Παπαντωνίου
EUROKINISSI

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να επιστρέψει ο φάκελος Παπαντωνίου στην τακτική Δικαιοσύνη και η προανακριτική επιτροπή που συγκροτήθηκε για να διερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Άμυνας για εξοπλιστικά προγράμματα επί θητείας του, να κατεβάσει άρον -άρον ρολά.

Το μείζον θέμα που προέκυψε αφορά στις αρμοδιότητες της προανακριτικής επιτροπής, αφού ακόμη και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται -σύμφωνα με πληροφορίες- να «βλέπουν» αναρμοδιότητα ως προς το αδίκημα του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

ΝΔ και Δημοκρατική Συμπαράταξη επιχειρηματολόγησαν υπέρ της αναρμοδιότητας, ζητώντας να γυρίσει ο φάκελος στη Δικαιοσύνη, που διεξάγει παράλληλα έρευνα. Βουλευτές των δύο κομμάτων υποστήριξαν ότι η επιτροπή δεν έχει λόγο ύπαρξης. Ως προς το αδίκημα της απιστίας, η επιτροπή κατέληξε ότι αυτό έχει παραγραφεί.

Μετά από συνεχείς αντεγκλήσεις ανάμεσα στην πλειοψηφία και την αντιπολίτευση, αποφασίστηκε να επικεντρωθούν στο θέμα των λογαριασμών του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ ώστε να αποσαφηνιστεί εάν ανοίχτηκαν σε χρόνο που ο Γιάννος Παπαντωνίου ήταν υπουργός Εθνικής Άμυνας ή αργότερα. Σε ερώτηση δημοσιογράφων τι θα γίνει αν αποδειχθεί αναρμοδιότητα της επιτροπής, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ότι θα επιστρέψει ο φάκελος στη Δικαιοσύνη και η επιτροπή θα κλείσει τις εργασίες της.

Από την πλευρά τους τα κόμματα της ήσσονος αντιπολίτευσης επέμειναν με πολιτική και όχι νομικά επιχειρήματα ότι η επιτροπή πρέπει να συνεχίσει κανονικά τις εργασίες της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ