ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουρουμπλής: Επωφελής η συμφωνία παραχώρησης του ΟΛΘ

Κουρουμπλής: Επωφελής η συμφωνία παραχώρησης του ΟΛΘ

Επωφελή για την Θεσσαλονίκη χαρακτήρισε τη συμφωνία παραχώρησης του 67% του ΟΛΘ με αντίτιμο 231,9 εκατ. ευρώ, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, σημειώνοντας ότι εξασφαλίστηκαν τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Ο υπουργός Ναυτιλίας μιλώντας στη Βουλή στη συζήτηση του νομοσχεδίου που κυρώνει διεθνή σύμβαση για τον έλεγχο και τη διαχείριση του Έρματος και των Ιζημάτων που προέρχονται από τα πλοία, υποστήριξε πως η κυβέρνηση χειρίστηκε πολύ προσεχτικά την υπόθεση αυτή. «Με πολύ σεβασμό και προσοχή εξασφαλίσαμε τα εργασιακά δικαιώματα, ενώ παραχωρήσαμε κομμάτια του πρώτου προβλήτα στους φορείς της πόλης», είπε.

Παράλληλα, προανήγγειλε την κατάθεση -εντός του Μαΐου- νομοσχεδίου με περισσότερα από 140 άρθρα για όλα τα θέματα που συνδέονται με την ναυτιλία, όπως η εκπαίδευση, η λιμενική πολιτική, η ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη, η τουριστική βιομηχανία και η κρουαζιέρα.

Τι ισχύει με την παραχώρηση του ΟΛΘ

Στην ένωση Deutsche Invest, Terminal Link και όμιλο Σαββίδη περνάει το 67% του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης, η οποία ανακηρύχθηκε πλειοδότης, έπειτα από τη σημαντικά βελτιωμένη προσφορά που κατέθεσε η κοινοπραξία στο πλαίσιο του σχετικού διαγωνισμού. Την ίδια ώρα, επιβεβαιώνεται ότι η πώληση έγινε σε εργασιακή ειρήνη, καθώς και ότι πρόκειται να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας των εργαζομένων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ η βελτιωτική δεσμευτική προσφορά προβλέπει την καταβολή τιμήματος ύψους 231,9 εκατ. ευρώ, για την απόκτηση του 67% της εταιρείας ΟΛΘ ΑΕ.

Κατά την αξιολόγηση της βελτιωτικής οικονομικής προσφοράς, το ΤΑΙΠΕΔ έλαβε υπόψη καθεμία από τις αποτιμήσεις, τις οποίες εκπόνησαν δύο διαφορετικοί αποτιμητές για τον ΟΛΘ και ανακήρυξε την ανωτέρω ένωση ως πλειοδότη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ