ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η διερεύνηση λογαριασμών του Γιάννου θα κρίνει τη διάρκεια της Προανακριτικής Επιτροπής

Η διερεύνηση λογαριασμών του Γιάννου θα κρίνει τη διάρκεια της Προανακριτικής Επιτροπής
EUROKINISSI / ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Σε κλίμα έντασης και με την αντιπολίτευση να κατηγορεί την πλειοψηφία ότι αναζητά οδό διαφυγής για να γλυτώσει το «φιάσκο» που προκάλεσε η διαπίστωση ακόμη και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ότι η προανακριτική επιτροπή που συγκροτήθηκε για τον Γιάννο Παπαντωνίου είναι εξαιρετικά πιθανό να μην έχει λόγο ύπαρξης λόγω αναρμοδιότητας, ολοκληρώθηκε η σημερινή συνεδρίαση.

Η παραδοχή δε, ότι ενδέχεται να επικαλύψει τις αρμοδιότητες της Δικαιοσύνης, άναψε τα αίματα. Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που δέχθηκαν σφοδρή κριτική από την αντιπολίτευση, πέρασαν στην αντεπίθεση. «Να πάψετε να επινοείται διαδικαστικά κωλύματα», έλεγαν.

4114630

(Πηγή: EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Επί της ουσίας της υπόθεσης, η επιτροπή αποφάσισε να συνεχίσει το έργο της ζητώντας περισσότερα στοιχεία προκειμένου να διαπιστώσει εάν ο πρώην υπουργός διέπραξε το αδίκημα του ξεπλύματος μαύρου χρήματος κατά την άσκηση των καθηκόντων του. Η διερεύνηση θα γίνει με τον ταχύτερο δυνατό -στο πλαίσιο του κράτους δικαίου- τρόπο, επισημαίνουν μέλη της προανακριτικής επιτροπής, ώστε ακόμη και σε περίπτωση αναρμοδιότητας, να γίνει τάχιστα παραπομπή στα αρμόδια όργανα της Δικαιοσύνης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ