ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κικίλιας: Το Μέγαρο Μαξίμου χτίζει κομματικό κράτος με εγκάθετους

Κικίλιας: Το Μέγαρο Μαξίμου χτίζει κομματικό κράτος με εγκάθετους
EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ

Επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε για άλλη μια φορά ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Κικίλιας, κατηγορώντας τον Αλέξη Τσίπρα ότι «καταδίκασε τη χώρα σε 4ο μνημόνιο χωρίς χρηματοδότηση, μετατρέποντας τις δικές του αποτυχίες και τη προσωπική του πολιτική ήττα σε δυστυχία για τον λαό μας».

Εξέφρασε δε την απορία «πώς ο πρωθυπουργός θα δικαιολογήσει τον ένα χρόνο καθυστέρησης στο κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, όταν φέρει στη Βουλή την περικοπή των συντάξεων, τη μείωση του αφορολόγητου και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Κεφάλαιο» ο Βασίλης Κικίλιας, παρουσιάζει το όραμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για την έξοδο της χώρας από την κρίση, επισημαίνοντας την ανάγκη της απελευθέρωσης της οικονομίας και της στήριξης των μικρών, μεσαίων και μεγάλων επιχειρήσεων ταυτόχρονα με την, πάση θυσία, μείωση της φορολογίας, κάτι, που όπως λέει, θα φέρει νέες ποιοτικές θέσεις εργασίας για τους Έλληνες.

«Θα στηρίξει το ασφαλιστικό μας σύστημα και θα δώσει τη δυνατότητα να διευθετηθούν τα κόκκινα δάνεια, έτσι ώστε το τραπεζικό σύστημα να μπορεί να στηρίξει την παραγωγική Ελλάδα. Ταυτόχρονα, θα στήσει ένα δίχτυ κοινωνικής προστασίας για τους αδύναμους και αυτούς που έχουν πληγεί πιο πολύ από την κρίση» τονίζει ο κ. Κικίλιας προσθέτοντας πως «το ασφυκτικό μνημονιακό πεδίο είναι το άλλοθι και το οξυγόνο των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, για να διαλύσουν τη μεσαία τάξη μέσα από την υπερφορολόγηση και την ευνοιοκρατία των κομματικών ημετέρων.Δεν μπορούν να μας βγάλουν από τα Μνημόνια, αλλά κυρίως δεν θέλουν! Γιατί είναι κόμματα διαμαρτυρίας και η ύπαρξή τους είναι συνυφασμένη με αυτά».

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ΝΔ, οι κ.κ. Τσίπρας και Καμμένος ενεχυριάζουν τη χώρα και για μετά το πέρας της διακυβέρνησής τους ενώ κατηγορεί τον πρωθυπουργό πως όχι μόνο απέτυχε, αλλά κυρίως υφάρπαξε την ψήφο των πολιτών, εξαπατώντας τους.

Ο Βασίλης Κικίλιας επαναλαμβάνει το αίτημα της ΝΔ για εκλογές καταγγέλλοντας το Μέγαρο Μαξίμου πως χτίζει με εγκάθετους το κομματικό κράτος, διαλύοντας την επιχειρηματικότητα, την ιδιωτική οικονομία, τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Όσον αφορά το θέμα της ασφάλειας, ο κ. Κικίλιας τονίζει πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δυσανεξία στην τάξη και την ασφάλεια. «Κανένα Μνημόνιο δεν λέει ότι οι Έλληνες πρέπει να ζουν υπό το κράτος του φόβου και της απειλής. Πρώτη προτεραιότητά μας είναι να επαναφέρουμε το αίσθημα της τάξης και της ασφάλειας στη χώρα. Και θα το κάνουμε» καταλήγει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ