ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δ. Βίτσας: Εισιτήριο για τη ρύθμιση του χρέους η συμφωνία

Δ. Βίτσας: Εισιτήριο για τη ρύθμιση του χρέους η συμφωνία
(EUROKINISSI-ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ)

Να δούμε τη συμφωνία ως «εισιτήριο» για την οριστική ρύθμιση του χρέους, προέτρεψε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Δημήρης Βίτσας.

«Η ρύθμιση του χρέους θα είναι η βάση για να βγούμε από τα μνημόνια και να μπει η χώρα στην κανονικότητα» τόνισε ο κ. Βίτσας μιλώντας στον ΑΝΤ1, σημειώνοντας παράλληλα πως «δεν θα κάνουμε το χρέος νέο εθνικό σκοπό ή νέα Μεγάλη Ιδέα του Έθνους».

Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας δήλωσε ικανοποιημένος από τη συμφωνία, στην οποία προβλέπονται και μέτρα «ανακούφισης», χαρακτηρίζοντας «μεγάλο στοίχημα» την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και της οικονομίας.

Με βάση τη συμφωνία, είπε ο κ. Βίτσας, εφόσον επιτευχθεί ο στόχος για πλεόνασμα 3,5% θα ενεργοποιηθούν μέτρα και αντίμετρα και θα υπάρξει μηδενικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα.

«Είχαμε δίκιο όταν λέγαμε ότι δεν θα ενεργοποιηθεί ο κόφτης», σημείωσε χαρακτηριστικά, απορρίπτοντας ταυτόχρονα αιτιάσεις της αντιπολίτευσης ότι τα αντίμετρα θα ενεργοποιηθούν για το υπερβάλλον ποσό από το 3,5% και πιθανόν του 3,7% του ΑΕΠ, όπως ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας στον ίδιο σταθμό. «Προβλέπεται στη συμφωνία» πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο κ. Βίτσας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ