ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Φίλης: Η συμφωνία σηματοδοτεί την παραμονή της χώρας στο ασφυκτικό μνημονιακό πλαίσιο

Ν. Φίλης: Η συμφωνία σηματοδοτεί την παραμονή της χώρας στο ασφυκτικό μνημονιακό πλαίσιο
Eurokinissi/φώτο αρχείου

Πριν προλάβουν να κοπάσουν οι πανηγυρισμοί της κυβέρνησης για το κλείσιμο της συμφωνίας, τα πρώτα φίλια πυρά έρχονται από τον πρώην υπουργό Παιδείας, Νίκο Φίλη.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, που στην τελευταία Κεντρική Επιτροπή είχε ασκήσει δριμεία κριτική στους κυβερνητικούς χειρισμούς και είχε συνταχθεί με το κείμενο της τάσης των 53, με άρθρο του στην Εφημερίδα των Συντακτών, υποστηρίζει ότι «η προκαταρκτική συμφωνία για το κλείσιμο της β' αξιολόγησης, σηματοδοτεί την παραμονή της χώρας στο ασφυκτικό μνημονιακό πλαίσιο».

Όσον αφορά τα αντίμετρα τα οποία συμφώνησε η κυβέρνηση με τους θεσμούς, ο Νίκος Φίλης σημειώνει ότι «είναι αναμφίβολα θετικά, δεν είναι σίγουρο όμως ότι αρκούν για να θεραπεύσουν τον πόνο που θα συνεχίσουν να υφίστανται τα πιο αδύναμα κοινωνικά στρώματα».

Παράλληλα αναφερόμενος στο Eurogroup στις 22 Μαΐου τονίζει την ανάγκη «μεγαλύτερης έντασης» από την πλευρά της κυβέρνησης για το χρέος. «Όχι για να φιλοτεχνηθεί μια νέα «αφήγηση» ή ένα αριστερό success story, αλλά γιατί χωρίς ρύθμιση του χρέους η έξοδος από τα μνημόνια είναι εξαιρετικά αμφίβολη», εξηγεί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ