ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παραίτηση Τσακαλώτου ζήτησαν ΝΔ και ΔΗΣΥ

Παραίτηση Τσακαλώτου ζήτησαν ΝΔ και ΔΗΣΥ
Eurokinissi/φώτο αρχείου

Μια πρώτη γεύση της άγριας κόντρας που θα «συνοδεύσει» την ψήφισή των επώδυνων μέτρων που συμφωνήθηκαν με τους δανειστές για να κλείσει η αξιολόγηση, έδωσαν στη Βουλή κυβέρνηση και αντιπολίτευση.

Μετά την κάθετη πτώση του αφορολόγητου τόσο η ΝΔ όσο και η Δημοκρατική Συμπαράταξη ζήτησαν την παραίτηση Τσακαλώτου με αφορμή όσα ο ίδιος είχε πει περί παραίτησής του εάν πέσει κάτω από τα 9.000 ευρώ.

«Για προσπάθεια της κυβέρνησης να δημιουργήσει ένα ομιχλώδες τοπίο, προκειμένου να μην είναι καθαρό τι συμφωνήθηκε», έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας, σημειώνοντας ότι με «ληστρικές επιδρομές» στις τσέπες της αστικής τάξης, ανάπτυξη δεν δημιουργείται.

«Η συμφωνία είναι Νέμεσις για το ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωποος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος και ανεβάζοντας τους τόνους πρόσθεσε ότι 152 βουλευτές που θα στηρίξουν τα μέτρα. Στην επισήμανση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ότι οι βουλευτές της πλειοψηφίας είναι 153, εκείνος επέμεινε στον αριθμό 152 , λέγοντας ότι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είχε πει ότι θα παραιτηθεί εάν το αφορολόγητο έπεφτε κάτω από τα 9.100 ευρώ.

"Πυρά" και από Ποτάμι και ΚΚΕ

«Χάρι Πότερ» των μνημονίων αποκάλεσε την κυβέρνηση ο Γιώργος Αμυράς από το Ποτάμι, ενώ από το ΚΚΕ ο Μανώλης Συντυχάκης ανέφερε πως ο ισχυρισμός της κυβέρνηση ότι η συμφωνία αποτελεί εξιτήριο από το μνημόνιο δεν ισχύει, καθώς πρόκειται περί πιστοποιητικού θανάτου για τα εργατικά δικαιώματα. Υποστήριξε δε, πως τα όσα λέει η κυβέρνηση περί αντίμετρων είναι χρυσόσκονη στην αντιλαϊκή επίθεση. «Ο ελληνικός λαός ξέρει ποιοι είναι υπεύθυνοι», είπε από την ΕΚ ο Γιάννης Σαρίδης.

Π. Κουρουμπλής: Η κυβέρνηση ασχολείται με την Ελλάδα, η ΝΔ ασχολείται με τον ΣΥΡΙΖΑ

Τα πυρά της αντιπολίτευσης επιχείρησε να αντικρούσει ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής. Περνώντας στην αντεπίθεση, υποστήριξε πως «αυτό που θα κάνει η κυβέρνηση είναι να ξεκινήσει μια νέα προσπάθεια ούτως ώστε να μειωθούν οι εξαρτήσεις από τους δανειστές». Καταλόγισε σύγχυση και πανικό στην αντιπολίτευση επειδή γιατί έκλεισε η αξιολόγηση και τόνισε: «Η κυβέρνηση ασχολείται με την Ελλάδα, εσείς ασχολείστε με τον ΣΥΡΙΖΑ, θα μας κρίνει όλους ο ελληνικός λαός».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ