ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Π. Κουρουμπλής: Η κυβέρνηση ασχολείται με την Ελλάδα, η ΝΔ ασχολείται με τον ΣΥΡΙΖΑ

Π. Κουρουμπλής: Η κυβέρνηση ασχολείται με την Ελλάδα, η ΝΔ ασχολείται με τον ΣΥΡΙΖΑ
Eurokinissi

Το κλείσιμο της συμφωνίας με τους θεσμούς, βρέθηκε στο επίκεντρο αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, με αφορμή τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Ναυτιλίας, για την κύρωση της διεθνούς σύμβασης για έλεγχο και διαχείριση Έρματος και Ιζημάτων που προέρχονται από τα πλοία.

Ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής, χαρακτήρισε το κλείσιμο της αξιολόγησης, ως μια νέα προσπάθεια για να βγει η χώρα από την επιτροπεία και τις απαιτήσεις των δανειστών, ενώ επιτέθηκε κυρίως στη ΝΔ, υποστηρίζοντας ότι τελεί υπό πανικό και σύγχυση και καταλογίζοντάς της «μνήμη χρυσόψαρου».
Από την πλευρά του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Νίκος Δένδιας, κατηγόρησε την κυβέρνηση για προσπάθεια δημιουργίας ομίχλης ώστε να δικαιολογήσει τα ληστρικά μέτρα που συμφώνησε, επιρρίπτοντας παράλληλα ευθύνες και στους θεσμούς, που τα συνομολόγησαν, όπως είπε.

Έντονη κριτική στην κυβέρνηση άσκησαν και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης, που υποστήριξαν ότι το νέα μέτρα ισοπεδώνουν τα εργασιακά δικαιώματα και τα λαϊκά στρώματα.

«Λαγός τη φτέρη έσειε, κακό του κεφαλιού του», ήταν η απάντηση του κ. Κουρουμπλή στη ΝΔ, κατηγορώντας την ταυτόχρονα ότι τελεί υπό πανικό και σύγχυση γιατί έκλεισε η αξιολόγηση, και καταρρίπτεται έτσι το επιχείρημά της.

«Είναι εντυπωσιακό ότι η αξιωματική αντιπολίτευση για άλλη μια φορά διακατέχεται από τη λογική του χρυσόψαρου. Ξέχασαν τα “Ζάππεια”, τις δεσμεύσεις τους στον ελληνικό λαό και τι κάνανε μετά», τόνισε ο κ. Κουρουμπλής και πρόσθεσε:

«Μας έλεγαν “κλείστε γρήγορα την αξιολόγηση με όποιο κόστος” μπροστά στην προσπάθεια της κυβέρνησης να περιορίσει τις απαιτήσεις των δανειστών ιδιαίτερα στα δύο ζητήματα των συντάξεων και του αφορολόγητου. Πρώτα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ έριξε την ευθύνη στην κυβέρνηση και μετά στους δανειστές. Θέλει η κυβέρνηση να κόψει συντάξεις και να κατεβάσει το αφορολόγητο όταν θεσμικός παράγοντας του δημόσιου βίου είπε ότι οι συντάξεις στην Ελλάδα είναι αυτές που είναι; Ποιος από την αξιωματική αντιπολίτευση του άσκησε κριτική;».

«Ο ελληνικός λαός δεν ξεχνά, και όταν γίνουν οι εκλογές τέλος της τετραετίας , όλοι θα κριθούμε. Λίγη υπομονή. Εκείνο που θα κάνει η κυβέρνηση είναι να αρχίσει μια νέα προσπάθεια γιατί στόχος της είναι να βγάλουμε τη χώρα από την επιτροπεία και να μειώσουμε τις εξαρτήσεις και απαιτήσεις των δανειστών μας. Η κυβέρνηση ξεκινά μια νέα προσπάθεια, ασχολείται με την Ελλάδα, εσείς ασχολείστε με τον ΣΥΡΙΖΑ – θα μας κρίνεί όλους ο ελληνικός λαός», κατέληξε ο υπουργός Ναυτιλίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ