ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με... όπλο τα αντίμετρα στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ο Τσίπρας

Με... όπλο τα αντίμετρα στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ο Τσίπρας
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Με τα αντίμετρα στα χέρια θα επιχειρήσει ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, να κάνει «μασάζ» στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να μην υπάρχουν απώλειες στη ψήφιση των μέτρων στη Βουλή.

Στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο δεν ήταν λίγοι εκείνοι που πλησίασαν τον Αλέξη Τσίπρα και την διαπραγματευτική ομάδα για να ρωτήσουν μία σειρά από ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη συμφωνία που επιτεύχθηκε με τους θεσμούς.

Όπως και στο υπουργικό, έτσι και στην κοινοβουλευτική ομάδα ο Πρωθυπουργός θα επιχειρήσει να περάσει το μήνυμα έκλεισε ένας κύκλος και ότι ανοίγεται ένας νέος ορίζοντας: Η αξιολόγηση έκλεισε και τώρα είναι η σειρά των υπουργών να αναδείξουν το κυβερνητικό έργο και να τρέξουν. Το αφήγημα που θέλει να αναδείξει είναι ότι η χώρα βγαίνει σιγά σιγά από τα μνημόνια και την επιτροπεία και ότι η κυβέρνηση θα μπορέσει να υλοποιήσει πολλά από αυτά που είχε υποσχεθεί στην προεκλογική περίοδο, δηλαδή πολλά σημεία του προγράμματος Θεσσαλονίκης.

4121726

(Πηγή: EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Ήδη από το υπουργικό ο Αλέξης Τσίπρας έθεσε το βασικό και κεφαλαιώδες ζήτημα της επόμενης περιόδου: «Την αύξηση των θέσεων εργασίας και τη σταδιακή μείωση της ανεργίας στα επίπεδα του μέσου όρου της ΕΕ σε μια πενταετία».

Δεν είναι λίγοι όμως οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που υπογραμμίζουν τα μελανά σημεία της συμφωνίας και ήθελαν σε αυτή να περιλαμβάνονται και τα μέτρα για το χρέος, όμως ο κ. Τσίπρας με «όπλο» του τα αντίμετρα θα μπορέσει να κάμψει τις όποιες αντιρρήσεις συναντήσει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ