ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην επιτροπή της Βουλής ανακρίνουν τον Πανούση για τις καταγγελίες του

Στην επιτροπή της Βουλής ανακρίνουν τον Πανούση για τις καταγγελίες του
O Πανούσης εξερχόμενος του Αρείου Πάγου όπου παρέδωσε φάκελλο με τις καταγγελίες του. EUROKINISSI/ ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

"Δεν έχω καμία πολιτική κόντρα με τον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε ποτέ είπα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σχετίζεται με την τρομοκρατία», δηλώνει ο Γιάννης Πανούσης, αφήνοντας παράλληλα αιχμές για συγκάλυψη εκείνων που τον απειλούν.

 

Με γραπτή δήλωσή του πριν περάσει την πόρτα της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, για να απαντήσει στα ερωτήματα των μελών της για το περιεχόμενο των καταγγελιών του, ο Γιάννης Πανούσης υπογραμμίζει ότι "δεν έχει καμία προσωπική κόντρα με τον κ. Πάνο Λάμπρου και πως ουδέποτε ανέφερε το όνομά του"

Αφήνει ωστόσο, αιχμές για συγκάλυψη εκείνων που τον στοχοποιούν και απειλούν τον ίδιο και την οικογένειά του.

«Επειδή έχω μια σωκρατική αντίληψη των νόμων και της Πολιτείας, αν έχω υποπέσει σε αδίκημα και καταδικαστώ, δεν θα ζητήσω κανένα ευεργέτημα. Θα εκτίσω την ποινή μου κανονικά», σχολιάζει και αναρωτιέται: «Οι άλλοι θα πράξουν το ίδιο; Ή θα κρυφτούν πίσω από κάποια νυχτερινή τροπολογία;»

Ο Γιάννης Πανούσης διαψεύδει ότι έχει σχέση με διαρροές εγγράφων και πως μόνον η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έχει το φάκελο και γνωρίζει το περιεχόμενο. Σημειώνει πως δεν έχει σχέση με κόμματα, υπηρεσίες ή οποιονδήποτε άλλον, «οπότε τα περί σχεδίου που υπηρετώ ή τα χυδαία περί προώθησης βιβλίου που θα εκδώσω πέφτουν στο
κενό» και πως αν η κυβέρνηση αποφανθεί υπάρχει ότι υπάρχει θέμα εθνικής ασφάλειας, τότε γιατί δεν ενήργησαν το Μάιο ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Δικαιοσύνης. «Τώρα το θυμήθηκαν; Τέλος πάντων δεν προκύπτει τέτοιο θέμα. Αν από την άλλη πρόκειται για αστυνομικό διήγημα γιατί ανησυχούν;», διερωτάται.

Τοποθετεί τον εαυτό του αριστερό της κοινωνίας «και όχι της καμαρίλας» και αναφέρει ότι «η Αριστερά δεν πρέπει να συνεχίζει τον εύκολο και ολισθηρό δρόμο «της κατασκευής εχθρών και σεναρίων συνομωσίας», φως, περισσότερο φως...».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ