Χατζηδάκης: Τα αντίμετρα προϋποθέτουν το «ξεζούμισμα» της κοινωνίας
Την πλήρη αντίθεσή του στα κυβερνητικά αντίμετρα δηλώνει ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης.
«Έχουν ξαμοληθεί -υποστηρίζει- τα κυβερνητικά στελέχη να πείσουν τον κόσμο ότι τα αντίμετρα ‘ισορροπούν’ τα μέτρα. Δεν υπάρχει πιο κραυγαλέο ψέμα. Διότι για να εφαρμοστούν τα αντίμετρα στο σύνολό τους, θα πρέπει το πρωτογενές πλεόνασμα να φτάσει στο 5,5%. Να γίνει πλήρες ξεζούμισμα δηλαδή!», αναφέρει ο αντιπρόεδρος της ΝΔ σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Ειδήσεις».
Με την επισήμανση ότι «η ΝΔ έχει σταθερές θέσεις, (αντιθέτως) αυτός που είναι σε πολιτικό βέρτιγκο είναι ο ΣΥΡΙΖΑ», ο αντιπρόεδρος της ΝΔ κατηγορεί τους Αλέξη Τσίπρα και Πάνο Καμμένο ότι «όχι μόνο δεν μας έβγαλαν από το μνημόνιο με ένα νόμο και ένα άρθρο, όπως είχαν υποσχεθεί, αλλά μας έχωσαν ακόμη πιο βαθιά στα μνημόνια».
Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, όσον αφορά την «επόμενη μέρα» -εφόσον κερδίσει τις επόμενες εκλογές η ΝΔ- ο Κ. Χατζηδάκης δηλώνει: «Πρόθεση της ΝΔ είναι, ακόμη και αν έχει αυτοδυναμία, να συνεργαστεί με όλες τις μεταρρυθμιστικές, φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις και να δημιουργήσει μια πλατιά συμμαχία με στόχο να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση και τα μνημόνια».
Στις φλόγες παραδόθηκαν σπίτια από τη μεγάλη φωτιά σε αποθήκη ξυλείας στο Ηράκλειο
16:08
Το Ισραήλ πρέπει να αποσυρθεί πλήρως από τον Λίβανο, δηλώνουν οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν
15:56
Βενεζουέλα: Δωρεάν τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες για 48 ώρες μετά τους σεισμούς
15:55
Βενεζουέλα: Κάλεσμα για παραμονή στο σπίτι - Αναστολή λειτουργιών και μεταφορών μετά τους σεισμούς
15:45