ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Μητσοτάκης: Η Ευρώπη αλλάζει αλλά η Ελλάδα μένει καθηλωμένη

Κ. Μητσοτάκης: Η Ευρώπη αλλάζει αλλά η Ελλάδα μένει καθηλωμένη
Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Με αναφορά στις γαλλικές εκλογές και συσχετισμό με τη χώρα μας, ξεκίνησε την ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η Ευρώπη αλλάζει, αλλά η Ελλάδα μένει καθηλωμένη, πληρώνει ψεύδη και αστοχίες και ανικανότητα της κυβέρνησης. Η Ευρώπη αλλάζει, ο λαϊκισμός γνωρίζει ήττα, είτε στην ακροδεξιά είτε στην ακροαριστερή εκδοχή της. Η επικράτηση Μακρόν σηματοδοτεί μία εποχή μετριοπάθειας, αλήθειας και ειλικρίνειας» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, επισημαίνοντας ότι στην προεκλογική περίοδο, ο Εμανουέλ Μακρόν αποδόμησε τον λαϊκισμό των αντιπάλων, σε όλα τα πεδία αντιπαράθεσης.

4127586 copy copy

Eurokinissi/Κονταρίνης Γιώργος

Η Ελλάδα σήμερα είναι φυλακισμένη στα ψέματα του κ. Τσίπρα και εκείνων που κυβερνούν μαζί του. Η ευθύνη μας είναι να απελευθερώσουμε την κοινωνία, από μία κυβέρνηση που έχει πλήρως απαξιωθεί αλλά εξακολουθεί να στοιχίζει στη χώρα, υποστήριξε ο κ. Μητσοτάκης.

Επιπλέον, προανήγγειλε ότι το επόμενο διάστημα θα δώσει έμφαση στο ξεδίπλωμα του προγράμματος της ΝΔ.

«Η χώρα βρίσκεται σε λάθος πορεία, σε καταστροφικό δρόμο που ξεκίνησε πριν τις εκλογές του 2015 και καταλήγει στο 4ο μνημόνιο, δεύτερο κατά σειρά στα δύο χρόνια της κυβέρνησης», σημείωσε. Ακόμη, είπε ότι το μνημόνιο έρχεται χωρίς εξασφαλισμένη χρηματοδότηση και με δυσβάσταχτα μέτρα κυρίως για τους ασθενέστερους, ενώ πρόσθεσε πως εξυπηρετεί «μόνο έναν σκοπό, την παραμονή του κ. Τσίπρα στην εξουσία».

Επιπλέον, ο πρόεδρος της ΝΔ παρατήρησε ότι «ο αμοραλισμός τους ενοχλεί πλέον τους πάντες, προκαλεί αποστροφή ακόμη και σε εμβληματικά στελέχη της Αριστεράς».

«Η στενή παρέα του Μαξίμου πολιτεύεται με αλαζονεία, με αδιαφάνεια και με αφόρητο κυνισμό προκειμένου να πετύχουν τον στόχο τους», πρόσθεσε.

Εν όψει της κατάθεσης των συμφωνηθέντων στη Βουλή και της ψηφοφορίας για την έγκρισή τους, ο πρόεδρος της Ν.Δ. σημείωσε:

Θα ψηφίσουν και με τα δύο χέρια, όπως κομπάζουν μερικοί βουλευτές τους και το λένε με τόσο θράσος που προκαλεί τη χλεύη και την περιφρόνηση των πολιτών.

«Είμαι αποφασισμένος ότι το επόμενο διάστημα θα επικοινωνήσουμε ακόμα πιο εντατικά με τον ελληνικό λαό για να παρουσιάσουμε το εθνικό στρατηγικό σχέδιο για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση για να καταλάβουν οι πολίτες πόσο διαφορετικοί είμαστε από τον ΣΥΡΙΖΑ, του ψέματος, της αναξιοπιστίας, της ανικανότητας και της αποτυχίας», είπε ακόμη ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Έχουμε μια από τις ωραιότερες χώρες στον κόσμο και η εποχή της ασχήμιας πλησιάζει στο τέλος της», έκλεισε την ομιλία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ολόκληρη η ομιλία:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ