ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στις 22-23 Μαΐου η Διάσκεψη για την Ασφάλεια και τη Σταθερότητα

Στις 22-23 Μαΐου η Διάσκεψη για την Ασφάλεια και τη Σταθερότητα
Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς κατά τις εργασίες της Διάσκεψης του 2016/Φωτογραφία Αρχείου EUROKINISSI/RODOSPRESS.GR/ΑΡΓΥΡΗΣ ΜΑΝΤΙΚΟΣ

Στην Ρόδο θα διενεργηθεί και φέτος η Διάσκεψη για την Ασφάλεια και τη Σταθερότητα με την συμμετοχή υπουργών Εξωτερικών και υψηλών αξιωματούχων από κράτη του αραβικού κόσμου, των Βαλκανίων και της νοτιο-ανατολικής Μεσογείου.

Η Διάσκεψη θα γίνει στις 22 και 23 Μαΐου και θα έχει θέμα: «Η συμβίωση και τη συνεργασία υπό συνθήκες ειρήνης και σταθερότητας» («Live and Work Together in Peace and Stability»).

Αυτή θα είναι η δεύτερη διάσκεψη τέτοιου είδους. Δίνει συνέχεια και θεσμοθετεί πλέον την πρωτοβουλία του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, η οποία εγκαινιάστηκε πέρυσι στη Ρόδο (8-9/9/2016), με στόχο τη σύσταση ενός φόρουμ που θα ασχολείται με επίκαιρα προβλήματα της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου και θα διαμορφώνει μια θετική ατζέντα συνεργασίας μεταξύ των συμμετεχόντων.

Η φετινή ατζέντα της Διάσκεψης περιλαμβάνει τέσσερις θεματικές ενότητες: τις κοινές προκλήσεις της περιοχής, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και το περιβάλλον.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ