ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με «τεχνητή αναπνοή» η Προανακριτική Επιτροπή για τον Γιάννο

Με «τεχνητή αναπνοή» η Προανακριτική Επιτροπή για τον Γιάννο
EUROKINISSI / ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ρολά κατεβάζει οσονούπω η Προανακριτική Επιτροπή που διερευνά εξοπλιστικά προγράμματα που υπογράφηκαν επί θητείας Γιάννου Παπαντωνίου στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, αφού όλα φαίνεται να καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι είναι αναρμόδια να ερευνήσει ακόμη και για το αδίκημα του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Με στόχο να τεκμηριώσει αρμοδιότητα ή μη αναζητά επιπλέον στοιχεία από τη Δικαιοσύνη. Στη σημερινή συνεδρίαση τα μέλη της Επιτροπής πήραν στα χέρια τους τρεις δικαστικές αποφάσεις (δύο από το Εφετείο Αθηνών και μια από το Τριμελές Εφετείο Αθηνών), για τα περιουσιακά στοιχεία του πρώην υπουργού.

Οι αποφάσεις αυτές, όπως έγινε γνωστό, αξιολογήθηκαν από την Επιτροπή και αποφασίστηκε να ζητηθούν συγκεκριμένα αναγνωστέα έγγραφα που μνημονεύονται στις αποφάσεις αυτές. Παράλληλα, εμμένουν στην απόφαση να ζητήσουν κι άλλα έγγραφα, τα οποία μέχρι σήμερα δεν έχουν αποσταλεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο λογαριασμός στην Ελβετία που δεν είχε συμπεριλάβει στη δήλωση πόθεν έσχες, δεν φαίνεται να συνδέεται με την παρουσία του Γιάννου Παπαντωνίου στο υπουργείο Άμυνας, καθώς είχε ανοιχτεί περίπου ένα χρόνο πριν αναλάβει καθήκοντα. Ο ίδιος ο πρώην υπουργός στις εξηγήσεις που είχε δώσει, είχε πει πως ο λογαριασμός ανήκει στη σύζυγό του και η κατάθεση είχε γίνει από τον πρώην σύζυγό της.

Στην αντιπολίτευση κάνουν λόγο για φιάσκο και ένα επικοινωνιακό παιχνίδι του ΣΥΡΙΖΑ που απέτυχε παταγωδώς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ