ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ούτε ένα σεντ μείωση στα μισθολόγια των ήδη υπηρετούντων στις ΕΔ, λέει ο Βίτσας

Ούτε ένα σεντ μείωση στα μισθολόγια των ήδη υπηρετούντων στις ΕΔ, λέει ο Βίτσας
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Ούτε κατά ένα σεντ δεν θα μειωθούν τα μισθολόγια όσων υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις διαβεβαίωσε στη Βουλή ο Δημήτρης Βίτσας.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας που προκλήθηκε από τον Ανδρέα Λοβέρδο να πάρει θέση για την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, διευκρίνισε ότι με τη εφαρμογή των νέων ειδικών μισθολογίων, οι μειώσεις θα αφορούν όσους εισαχθούν φέτος στις σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων. «Από εκεί και πέρα», πρόσθεσε, «δεν θα έχουμε μειώσεις ή θα είναι ελάχιστες, ενώ θα έχουμε αυξήσεις». Οι αυξήσεις θα αφορούν τις απολαβές κυρίως των ανώτερων και ανώτατων αξιωματικών.

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης αναφερόμενος στη γνωμοδότηση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, υποστήριξε πως αποτελεί πρελούδιο για δικαστικές αποφάσεις που θα ληφθούν αργότερα. Σχολιάζοντας τη συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές, αναρωτήθηκε που βρίσκει η κυβέρνηση μελάνι για να υπογράφει μνημόνια αφειδώς.

Για νέο μνημόνιο μίλησε και ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, χαρακτηρίζοντας παραμύθι τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης περί ουδέτερου δημοσιονομικού αποτελέσματος. «Σε αυτή την κοροϊδία μέτρων και αντιμέτρων η κυβέρνηση δεν θα βρει καμία στήριξη», είπε.

Στην κριτική της αντιπολίτευσης απάντησε ο Δημήτρης Βίτσας. «Γιατί τόσος πόνος από πλευρά αντιπολίτευσης, επειδή άνοιξε ο δρόμος για να τελειώσει η μνημονιακή περίοδος», είπε και στρεφόμενος προς τη ΝΔ, υποστήριξε ότι μπαίνει σε μια περίοδο στρατηγικού αδιεξόδου και θα περιοριστεί πλέον σε ρόλο ρεπόρτερ, καθώς δεν έχει να υποβάλλει καμία πολιτική πρόταση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ