Επίθεση Δ. Καμμένου στην Κονιόρδου: Το υπουργειο βάζει «τρικλοποδιές» στον Τσίπρα
Σφοδρή κριτική στην υπουργό Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου άσκησε ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Δημήτρης Καμμένος, με γραπτή ανακοίνωση που εξέδωσε, κάνοντας λόγο για νέα «τρικλοποδιά» του υπουργείου αναφορικά με την παραχώρηση του ΟΛΠ στην Cosco.
Διαβάστε αναλυτικά όσα αναφέρει ο Δημήτρης Καμμένος, για το υπουργείο Πολιτισμού.
«Κα. Κονιόρδου: Η ανάπτυξη της Ελλάδας δεν αντέχει άλλα χτυπήματα»
«Σε νέο χτύπημα προχώρησε το Υπουργείο Πολιτισμού βάζοντας αυτή τη φορά στο στόχαστρό του την παραχώρηση του ΟΛΠ στην κινεζική Cosco.
Η νέα "τρικλοποδιά", αλήθεια έχουμε χάσει το μέτρημα, έρχεται από τη Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού αυτή τη φορά Μαρία Ανδρεαδάκη-Βλαζάκη, η οποία με επιστολή της προς τον Υπουργό Ναυτιλίας ζητεί να ανακληθεί η παραχώρηση των παλαιών σιταποθηκών του λιμανιού (Silo) στον ΟΛΠ και να αποδοθούν στο υπουργείο Πολιτισμού προκειμένου εκεί να στεγαστεί μουσείο ενάλιων αρχαιοτήτων της «Πολιτιστικής Ακτής Πειραιώς».
Η πρωτοβουλία αυτή, για την οποία μάλιστα έχουν δαπανηθεί σημαντικά ποσά τόσο από τον ΟΛΠ όσο και από άλλους φορείς για μελέτες και αρχιτεκτονικούς και άλλους εικαστικούς διαγωνισμούς, μετρά ήδη 10 χρόνια. Αλήθεια τώρα το θυμήθηκαν από το Υπουργείο να εκκινήσουν εκ νέου το θέμα; Οι εγκαταστάσεις αυτές με νόμο που ψηφίστηκε πέρυσι, συμπεριλαμβάνονται στις εκτάσεις που έχει παραχωρήσει το ελληνικό Δημόσιο στον ΟΛΠ, βασικός μέτοχος του οποίου είναι πλέον η Cosco με αποτέλεσμα η νέα αξίωση αυτή του Υπουργείου να προσκρούει προφανώς σε πλήθος νομικών και ουσιαστικών εμποδίων.
Ας σταματήσει επιτέλους το Υπουργείο Πολιτισμού να βάζει τρικλοποδιές στον Πρωθυπουργό της χώρας μας τη στιγμή που είναι σε εξέλιξη οι προετοιμασίες για το ταξίδι του στο Πεκίνο για να προασπιστεί τα εθνικά μας συμφέροντα και να προσελκύσει νέες επενδύσεις.
Η ανάπτυξη της Ελλάδας δεν αντέχει άλλα χτυπήματα.
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Κ. ΚΑΜΜΕΝΟΣ»
SPONSORED
Συμμορία στα Βορίζια: Προθεσμία για να απολογηθούν στα ανίψια - Ο θείος συνελήφθη σε νοσοκομείο
17:52
«Συντετριμμένη» η μητέρα του μικρού Μπεν - Οι βρετανικές Αρχές σταματούν τις έρευνες
17:50
Η Μαρία Πλυτά στις Κάννες: Η «Εύα» γράφει ιστορία για το ελληνικό σινεμά
17:45
ΣΥΡΙΖΑ: Και «τυπικά» εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας ο Παύλος Πολάκης
17:34