ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ηρεμούν τα πνεύματα στη ΝΔ με πρόταγμα την ενότητα του κόμματος

Ηρεμούν τα πνεύματα στη ΝΔ με πρόταγμα την ενότητα του κόμματος
Phasma-ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Xαμηλώνουν οι τόνοι στη ΝΔ μετά τη συνάντηση των τεσσάρων συνυποψηφίων για την αρχηγία του κόμματος και μετά και τη συνεδρίαση της ΚΟ της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στην κοινή τους δήλωση πριν τη συνεδρίαση της ΚΟ οι κκ. Μειμαράκης, Μητσοτάκης, Τζιτζικώστας και Γεωργιάδης προέταξαν την ανάγκη ενότητας επισημαίνοντας πως στέλνουν ένα "ξεκάθαρο μήνυμα ενότητας της παράταξης, διαφάνειας της διαδικασίας και πιστής τήρησης του καταστατικού".

Μάλιστα έσπευσαν να διαμηνύσουν πως "αντίπαλος μας είναι μόνο ο κ. Τσίπρας, η κυβέρνησή του και τα προβλήματα του τόπου".

Το θετικό αυτό κλίμα μεταφέρθηκε και στη συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ όπου ο Βαγγέλης Μειμαράκης εξ αρχής φρόντισε να ξεκαθαρίσει πως μοναδικό θέμα συζήτησης θα ήταν το πολυνομοσχέδιο και η στάση που θα κρατούσε η ΝΔ.

Μετά από μια ενδελεχή ενημέρωση επί των βασικών άρθρων από τους αρμόδιους βουλευτές το λόγο πήρε ο κ. Γεωργιάδης που εξέφρασε την εκτιμηση πως ίσως η ΝΔ πρέπει συνολικά να απορρίψει όλα τα άρθρα.

"Δεν έχω καμία εμπιστοσύνη στον πρωθυπουργό", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης. Από την πλευρά του ο κ. Μητσοτάκης και αυτός άσκησε κριτική αλλά αφησε ανοιχτό να στηριχθούν συγκεκριμένα μέτρα που φέρνουν ανάπτυξη, όπως είναι οι αποκρατικοποιήσεις ενώ ο Απόστολος Τζιτζικώστας τόνισε πως το πολυνομοσχέδιο είναι 90% φόροι και καταστρέφει την ελληνική κοινωνία.

Ο κ. Απόστολος Τζιτζικώστας έκανε λόγο για ένα καταστροφικό επτάμηνο, στο οποίο η διαχείριση της κρίσης από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αποδείχθηκε χειρότερη από την ίδια την κρίση.

Σύμφωνα με τον κ. Τζιτζικώστα το μνημόνιο αυτό εκφράζει απόλυτα τον κύριο Τσίπρα καθώς όπως είπε είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των ιδεοληψιών του.

"Ο κ. Τσίπρας εκφράζει ξεκάθαρο το παλιό. Και η λογική του είναι να συντηρήσει ένα κομματικό κράτος το οποίο πνίγει τις επιχειρήσεις και τον ιδιωτικό τομέα, αφανίζει το δικαίωμα των νέων για δουλειά, διαλύει τη δυνατότητα για κοινωνική συνοχή και υποστήριξη των πιο αδύναμων κοινωνικών ομάδων. Tο 90% των μέτρων, είναι χαράτσια και φόροι, και μόλις 10% είναι οι αλλαγές και οι τομές που έχει ανάγκη η χώρα. Η απόγνωση, η φτώχεια του κόσμου ήταν για εκείνον το σκαλοπάτι για την εξουσία", δήλωσε ο κ. Τζιτζικώστας εκφράζοντας τη βεβαιότητα πως η ΝΔ θα κερδίσει τη μάχη που έχει μπροστά της.

Σύμφωνα με τον υποψήφιο για την ηγεσία του κόμματος, η ΝΔ θα πρέπει το επόμενο διάστημα, να υποστηρίζει μόνο όσα είναι χρήσιμα για τη χώρα και τους συμπολίτες, μόνο όσα μπορούν να βοηθήσουν στην αναπτυξιακή λογική που υπηρετεί η ΝΔ και με τα οποία συμφωνεί.

"Είμαστε υπέρ της δημιουργίας, της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, των επενδύσεων και της νεανικής επιχειρηματικότητας. Υπέρ της ελευθερίας. Θα στηρίξουμε κάθε σωστή διαρθρωτική αλλαγή που έχει ανάγκη η χώρα. Θα αγωνιστούμε με τρόπο συλλογικό και ενιαίο. Όπου κι αν δίνει η Παράταξη τη μάχη, θα τη δίνει ενιαία και συντεταγμένα", κατέληξε ο κ. Τζιτζικώστας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ