ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο διάλογος του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας (pics)

Ο διάλογος του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας (pics)

Με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο Β’, συναντήθηκε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, επισημαίνοντας ότι εκτιμά το δύσκολο έργο του Πατριαρχείου.

Διαβάστε αναλυτικά τον διάλογο που είχαν στο ξεκίνημα της συνάντησής τους.

«Μεγάλη τιμή που σας υποδεχόμαστε εδώ, στα γραφεία μας. Είναι πραγματικά πάρα πολύ δύσκολο έργο σε μια δύσκολη στιγμή για το Πατριαρχείο και θέλω να ξέρετε σας περιβάλλουμε με την αγάπη μας και αμέριστη εκτίμησή μας», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

KYRIAKOS 2

«Εγώ, Πρόεδρέ μου, αναχωρώ απόψε το απόγευμα, μετά από λίγες ώρες, για την Αλεξάνδρεια. Βρίσκομαι στο χώρο της Μέσης Ανατολής. Περνάμε δύσκολες ημέρες, αλλά σας ευχαριστούμε για αυτό το τρίγωνο Κύπρος – Ελλάδα – Αίγυπτος, που μας δίνει πολύ δύναμη. Μπροστά μου, Πρόεδρέ μου, έχω την Ήπειρο του μέλλοντος, που λέγεται Αφρική.

Με γνωρίσατε έναν ιεραπόστολο και συνεχίζω να είμαι ένας ιεραπόστολος της αγάπης του Χριστού.

Φεύγω τώρα για τη Δυτική Αφρική, μετά από την Αίγυπτο, για να πάω να βρεθώ σε αυτούς τους ανθρώπους και κυρίως στα μικρά παιδιά, για να τους πω ότι για όλους υπάρχει μια θέση κάτω από τον ήλιο της Δικαιοσύνης του Θεού», απάντησε από την πλευρά του ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας.

KYRIAKOS 3

«Χαίρομαι που επισημαίνετε ότι η Αφρική είναι η ήπειρος του μέλλοντος, διότι πολλές φορές αντιλαμβανόμαστε την Ελλάδα ως την φυσική πύλη εισόδου από την Ανατολή προς την Ευρώπη. Θα πρέπει να την αντιληφθούμε αύριο – μεθαύριο, σε 10 – 20 χρόνια ως την φυσική πύλη εισόδου της οικονομικής δραστηριότητας της Αφρικής προς την Ευρώπη.

Και βέβαια, το έργο το οποίο επιτελείτε στην Αφρική, το ιεραποστολικό, είναι πάρα – πάρα πολύ σημαντικό σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες. Οπότε, σας ευχαριστούμε πάρα πολύ», πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Θεόδωρος Β’: «Σας ευχαριστώ πολύ».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ